Diz Çökmeyen arkadaşlarımızın yanındayız!

Boğaziçi Üniversitesi, öğrencisiyle, akademisyeniyle, idari ve teknik personeliyle siyasal tarihimizin sayfalarından silinmeyecek bir duruş sergiliyor.

Rektörlerin atanarak değil seçimle gelmesini savunan; yöneticilerinde intihali, itaati ve yalanı değil liyakati görmek isteyen; tek tipçi, baskıcı ve kontrolcü bir öğrenme ortamı yerine eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir öğrenme iklimini talep eden üniversiteli sıra arkadaşlarımız sabırla ve sebatla demokratik tepkilerini gösteriyor, taleplerini dile getiriyorlar.

Her rengi eşit gören, rengarenk enerjileri ile özgürlüklerini savunan üniversiteliler, korku dağının zirvesine taht kuranların karşısında diz çökmüyor! Yeni rejimin sahipleri ise YÖK, medya ve polis eliyle demokrasi isteyen arkadaşlarımıza kumpas kurmaya, onları gözaltına almaya ve tutuklamaya devam ediyor!

Belirtmek isteriz ki asıl sorun kamuoyuna sunulduğu gibi kutsala yapılan bir saygısızlık değildir. Asıl sorun, düşünce ve ifade özgürlüğünü sadece kendileri için bir özgürlük sanan siyasi iktidar temsilcilerinin, demokrasiden, demokratik tartışma kültüründen ve üniversite fikrinden bihaber olmalarıdır.

Ancak, ortada bir suç vardır! Bu suç, her kimlikten her renkten bireyin temel hak ve özgürlüklerini yok sayan ve yaşam haklarını tehdit edenlerin; laikliği ortadan kaldırarak, üniversitelilerin demokratik taleplerini şiddetle bastıranların ve anayasal güvence altında olan üniversitelerin kurumsal özerkliğini ortadan kaldıranların suçudur.

Üniversitesini savunan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri demokratik tepkileri ve talepleri nedeniyle tutuklanmış, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden ve Ankara’dan dayanışma mesajı vermek isteyen üniversiteliler darp edilerek gözaltına alınmış, yoğun saldırı ve gözaltı işkencesine maruz kalmıştır.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu olarak, emekten, demokrasiden ve barıştan yana herkesi sıra arkadaşlarımıza, akademiye ve üniversitelere sahip çıkmaya davet ediyoruz. Trabzon sokaklarından, rektörlerin üniversite bileşenlerinin iradesiyle seçilmesini engelleyen anti-demokratik düzenlemenin derhal kaldırılmasının ve üniversitelerin özerk, demokratik, bilimsel bir hale getirilmesinin haklı ve gür sesini yükseltiyoruz. 03/02/2021

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber