DÜNYA GÖNÜLLÜLER GÜNÜ

Dünyada her geçen gün artan işsizlik, sağlık, yoksulluk, iklim değişikliği, cinsiyet ayrımcılığı gibi yaşamsal sorunlar nedeniyle “gönüllülük” ilkesi artık değiştirici ve dönüştürücü bir güce sahip olmaya başladı. Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşma yolunda gönüllü çalışmaların önemi ise hızla artıyor. Birleşmiş Milletlerin en öncelikli sorunlar olarak belirlediği Yoksulluk, açlık, sağlık, nitelikli eğitim, Cinsiyet eşitliği, temiz enerji, toplumsal eşitlik, ekonomik büyüme, güvenli barınma, bilinçli tüketim, iklim dengesi, barış ve adalet gibi sorunların çözümü için dünyada milyonlarca gönüllü mücadele ediyor.

Dünya Bağışçılık Endeksi 2014’e göre 135 ülke arasında Türkiye 132. Sırada yer almaktadır. Her şeyi alıp satma, her verdiğinden karşılık bekleme, gönüllüleri parası çok aklı yok görme algısı değiştikçe üst sıralara yükselmemiz mümkündür.

Gönüllülük her bir idealistin, bilinçli ve aktif bir şekilde kamu yararına çalışma sorumluluğu olarak kabul ettiği, sürdürülebilirliği ve bir disiplini olan, topluma hizmet ve cömertliğin doğal bir ifadesidir. Gönüllülük,Tanımadığın birine koşulsuz ve karşılıksız yardım yapma, derneğimiz gibi kar amacı gütmeyen STK’lara kamu yararına çalışabilmeleri için bağış yapma ve etkinliklerine zaman ayırma şeklinde gerçekleşmektedir.

Biz de Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi olarak Gönüllülüğü teşvik etmek ve vefa göstergesi olarak, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısı ile Üniversitede okuyan öğrencilerimize burs veren gönüllülerimiz Diş hekimi Mehmet Kayaalp’e, Zerrin Ertuğrul’a, Birgül Boğuşlu’ya; Aidatların yetersizliğinde derneğin işlerini yürütebilmesini destekleyen bağışçı gönüllümüz Ayşen Abanozoğlu’na, Derneğimizin muhasebe gönüllüsü Şennur Aydın’a teşekkür plaketleri takdim ettik.

5 Aralıkda pandemiden dolayı sokağa çıkma kısıtlaması olduğundan önceden randevulaşarak plaket takdimlerini yaptık. Bu sırada tanık olduğumuz bir durum bizi çok etkiledi. Diş hekimi Mehmet bey yıllardır öğrencilere yaptığı burs yardımlarını eşine bile söylemediğini geçen yıl itiraf ettiğini, meğerse eşinin de ondan habersiz öğrenci bursu verdiğini böyle öğrendiğini söyledi. Bu güzel iki insan Mehmet ve Neşe Kayaalp çiftine uzun ve sağlıklı bir ömür dilerken biri bu yıl diş hekimliği fakültesine başlayacak olan iki evlatlarının da gerçek birer gönüllü adayı olduklarını görmek çıkar çatışmalarının yorduğu yüreklerimize su serpti diyebilirim.
Gönüllülük hayatı daha çok sevmektir. Çözümü başkasından beklemek değil imkanları ölçüsünde çözümün parçası olmaktır. Mutluluktur, bilinçtir, sorumluluktur. Gönüllülük birinin hayatına dokunmanın en büyük mutluluk olduğunu fark etmektir. Güveni, dürüstlüğü, paylaşmayı öğrenmek ve öğretmektir. Tüm gerçek gönüllüler iyi ki varsınız. 5 aralık Dünya Gönüllüler Gününüz Kutlu olsun. dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber