ENERJİDE TARİHİ ZAFER ELDE ETTİK  YÜKSEK FİYATLI ANLAŞMALAR BİTTİ!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Karadeniz’de bulunan 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin Türkiye’yi enerji ticaretinde önemli bir noktaya taşıyacağını vurguladı. Türkiye’nin Karadeniz Gazıyla enerjide dönüm noktasına girdiğini söyleyen Cora, “Bir yandan yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızın elektrik üretimindeki payı hızla artarken bir yandan da doğal gaz çalışmalarından böylesine güzel bir haberi almak çok önemli. Türkiye’nin enerjide yakaladığı bu keşiflere enerji ticaret merkezi olma hedefimize bizi biraz daha yaklaştıracak.” dedi.

HEDEF 2023’TE DOĞAL GAZI HİZMETE SOKMAK

“Bulmuş olduğumuz 320 milyar metreküplük rezerv Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi diğer doğal gaz kaynaklarının da habercisi.” diyen Cora, “Gazın en kısa süre içerisinde ekonomiye sunulması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz Gazını hizmete sunmak. Türkiye gerek sahip olduğumuz doğal gaz boru hatları gerekse de gaz tesisleriyle kısa süre içerisinde gazı kullanıma sunmak adına tüm imkânlara sahip.” şeklinde konuştu.

MASA BAŞINDA ELİMİZ GÜÇLENDİ

Türkiye’nin yılda 45 ile 50 milyar metreküp arasında doğal gaz tüketiminin olduğunu ve bunun yüzde 98’inin dışarıdan karşılandığına işaret eden Cora, tüketilen bu enerjinin Türkiye’ye 15 milyar doları bulan bir maliyetinin olduğunu söyledi. Bulunan gazın, gaz ticareti yapılan diğer ülkelerle masa başında büyük bir koz olduğuna dikkat çeken Cora, “Ülkemizin gaz ihtiyacını karşılamak adına yapmış olduğumuz yüksek meblağlı anlaşmalarımız var. Bulduğumuz bu gaz, gaz satın alınan diğer ülkelerle pazarlık masasında büyük bir avantaj oluşturacak. Ayrıca sahip olduğumuz enerji altyapısı ve Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) tesisleri ile gaz ticaretinde önemli bir konumda olacağız.” ifadelerine yer verdi. ENERJİDE CARİ AÇIĞIMIZ AZALACAK

Cora, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın da dediği gibi buradaki mevcut keşif ve potansiyelle inşallah ülkemizin gündeminden cari açık konusunu çıkarıp cari fazlayı konuşacağız. Enerjide tarihi bir zafer elde ettik. Büyük ve Güçlü Türkiye, Özgür ve Zengin bir Türkiye’nin rüzgârını liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile arkamıza aldık, yolumuza daha emin bir şekilde ilerliyoruz.”

BU KEŞFE SEVİNEMEYENLER MİLLİ ŞUURDAN YOKSUNDUR

Cora, son olarak bulunan doğal gazı önemsizleştirmeye çalışan bir kısım muhalefete tepki gösterdi. “Muhalefetin bir kısmı bu müjde karşısında sevinmedi, burun kıvırdı, küçümsedi, önemsizleştirmek istedi. Geçmiş yıllardaki müjdeleri, bakanların açıklamalarını hatırlatarak vatandaşı umudunu kırmaya çalıştı.” şeklinde konuşan Milletvekili Cora, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bunu milli şuur yoksunluğu olarak değerlendiriyorum. Kendileri bir piknik tüpü bulsalar ‘biz bulduk’ diye dünyanın reklamını yaparlardı. Evet, geçmiş yıllarda aynı bölgede defalarca çalışma yapıldı. Birçok beyanat verildi. Hatta doğal gaz da bulunmuştu. Ama miktar, rezerv ve kuyu sayısı olarak ilk kez böyle bir keşif yapıldı. Bunu zafer olarak nitelendiremeyenlerin milli ve manevi duygularının köreldiğini

düşünüyorum. Bu yüz elli yıllık bir çalışmanın sonucudur. ‘Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır’ şiarıyla aşkla çalışanların başarısıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber