banner240
banner237
banner238

Erdoğan'dan İstiklal Marşı çıkışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstiklal Marşı'mızın anlamını dilimizle birlikte kalbimizle de okuduğumuzda anlayabiliyoruz. En büyük üzüntüm, bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin yapılamamış, bulunamamış olmamasıdır. O besteyle güftenin birbirini tamamlaması çok önemli. Tabii ki burada da bestekarlara görev düşüyor. Güfte var ama maalesef istenilen beste yok. Temenni ederiz ki o da çıkar, inşallah bir gün o da olur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 46. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan İstiklal Marşı'yla ilgili önemli bir çıkış yaptı.

"İHANETLERLE MÜCADELE ETMİŞ BİR MİLLETİZ"

Erdoğan, "Tavafımızı sürdürürken Şeytan taşlamayı da ihmal etmedik. Vesayet güçleri ile terör örgütleri ile darbe heveslileri ile dışarıdaki destekçileri ile tarihi bir mücadele verdik, veriyoruz. Özellikle son iki asırda birbirinin kopyası saldırı, ihanetler, alçaklıklarla mücadele etmiş bir milletiz." dedi

İSTİKLAL MARŞI ÇIKIŞI

İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümüne değinen "Önceki gün İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümüydü. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve marşa hayat veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Büyük Millet Meclisi İstiklal harbimizi ebedileştirecek bir marş için arayışa girdiğinde bu görev ısrarla ve özel olarak Akif'e verildi. En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin yapılamamış, bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemlidir. Burada bestekarlara iş düşüyor. İstenilen beste yok. Temenni ederiz ki o da çıkar." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber