FETÖ ve Suç örgütlerine Geçit yok! 136 bin operasyon, 312 bin 121 gözaltı 

İçişleri Bakanı Soylu: "15 Temmuz sonrasında FETÖ'ye dönük 135 bin 916 operasyon, 312 bin 121 gözaltı gerçekleştirdik. Aynı dönemde bin 523 DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. 2021 yılı içinde 97 PKK eylemini, 3 DEAŞ eylemini, 1 tane de aşırı sol terör örgütü eylemini oluşmadan, kimsenin canı yanmadan engelledik" dedi. 

Adalet Bakanlığı, bugüne kadar 109 ülkede yaşadıkları belirlenen 1022 firari FETÖ mensubu hakkında savcılıklar ve mahkemeler tarafından hazırlanan 1086 iade dosyasını ilgili ülkelere iletti. 

Adalet Bakanlığı, bugüne kadar 109 ülkede yaşadıkları belirlenen 1022 firari FETÖ mensubu hakkında savcılıklar ve mahkemeler tarafından hazırlanan 1086 iade dosyasını ilgili ülkelere iletti. 

Bakan Soylu'nun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelede Dairesi’nin koordinesinde yapılan toplantıda bu mücadelenin sonuçlarına ilişkin "15 Temmuz 2016’dan bu yana 29’u ulusal, 13’ü bölgesel, 295’i yerel olmak üzere 337 organize suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. Sadece 2020 yılında 7’si ulusal olmak üzere toplam 86 organize suç örgütüne operasyon yapıldı. Organize suç örgütlerine yönelik 662 operasyonda 9 bin 661 kişi gözaltına alındı ve bunların 3 bin 234’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fetö ve organize suç örgütlerine yapılan operasyonlar hız kesmeden devam ederken, Fetullahçı Terör Örgütü’nün suç örgütlerinden edindiği bilgileri, örgütün medya sözcüleri aracılığıyla medyada sıkça dinlendirmeleri gözlerden kaçmadı. 

FETÖ’nün suç örgütleri planına dikkat! 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Eski savcı Zekeriya Öz ,"istihbarat imamı" Murat Karabulut, "emniyet imamı" "Kozanlı Ömer" kod adlı Osman Hilmi Özdil’in tüm suç örgütleri hakkında geçmişte destekledikleri suç örgütleri vasıtasıyla bilgi toplatıp, bilgileri örgütün medya sözcüleri Sait Sefa, Adem Yavuz Arslan, Emre uslu, Can Dündar’dan oluşan örgütün medya elemanlarına ilettikleri ortaya çıktı. 

İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgiye göre, örgütün üst düzey yöneticileri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’nün emniyet, istihbarat, yargı yapılanması içinde bulunan örgüt elemanlarına, organize suç örgütleri hakkında bilgi toplanması talimatının verildiği öğrenildi. Verilen talimatta, Örgüt üyelerinden geçmişte destekledikleri suç örgütlerinden diğer suç örgütleri arasına adamlarını yerleştirmeleri ve suç örgütleri hakkında gelir kaynakları ve emniyet, istihbarat, yargı, siyasetçi, bürokrat bağlantılarının öğrenilmesi hususunda bilgi toplamaları istenildiği öğrenildi.  

Organize suç örgütlerinden öğrenilen bilgilerin yalan haber, manipülasyon, algı yönetimi de kullanılması için örgütün medya sözcüleri Sait Sefa, Adem Yavuz Arslan, Emre uslu, Can Dündar’dan oluşan isimlere iletildiği öğrenildi. Öğrenilen bilgilerin, fetö’nün medya yapılanması ile bağları bulunan ve hükümet aleyhinde olan yalan haber, manipülasyonlara koşar adım koşan siyasetçilere ve kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Sedat Peker'e iletildiği öğrenildi. Suç örgütleri içinden bilgi aktaran isimler arasında yer aldığı öğrenilen Firari Fetöcü Zekeriya Öz’ün özel toplantıları için mekan ayarlayan kişi olarak bilinen Tarzan İbo lakaplı Süleyman Çelik'in örgüt üyelerine birçok konu hakkında bilgi aktardığı öğrenildi.  

Birçok suçtan sabıkalı hakkında 20 yakın dava bulunan tarzan İbo lakaplı Süleyman Çelik, Firari Fetöcü Zekeriya Öz’ün hedefinde ve Zekeriya Öz'ün prensi Zindaşti’nin kızının öldürülme emrini veren kişinin avukatı olan Ergenekon sanığı Avukat Kudbeddin Kaya’nın Bakırköy Cümbüş sokakta silahla vurularak öldürüldüğü olayda, öldürülen Ali Rıza Gültekin olayında olan ve Kervansaray Yatırım Holding’in eski sahibi Selim Sayılgan’nın ilişkilerini SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’a, Korkmaz’ın ilişki ağını örgüte, Sarallar suç örgütü ve şahinler suç örgütünün içine yerleştirdiği adamları aracılığıyla öğrendiği bilgileri, Zindaşti’nin kızını öldüren Zindaşti’nin eski ortaklarının ve PKK terör örgütünün uyuşturucunun İstanbul'da dağıtımı, Avrupa'ya sevki konularında taşeronluğunu yapan, İstanbul'da kafeler, günübirlik evler, rezidanslara paket servis ile uyuşturucu dağıtımı yapan başını civan Sancar'ın çektiği sancar ailesi ile yakın ticari ilişkiler kurup uyuşturucu tic

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber