GELECEK PARTİSİ YOMRA İLÇE BAŞKAIN GÜMRÜKÇÜOĞLU 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYSIYLA MESAJ YAYIMLADI

Oysa ki kadının değerini asırlar  öncesinden her peygamber ve kutsal kitap insanlara hatırlatmış haklarını tekrarlamıştır.

8 Mart 1857 tarihinde ABDnin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı.

Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi.

Akabinde geçen yıllar sonra kadın ve kadın hakları dünya üzerinde  tekrar konuşulmaya  başlanmış adımlar atılmıştır. "Dünya’da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez." Savunmasıyla M.Kemal Atatürk Türk kadınını  onurlandırmış kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyarak kadınların sosyalleşmedeki yerini hatırlatmıştır.

Gelecek partisi olarak,Kadın ile erkeğin birbirine rağmen değil birbirine güç veren, birbirini destekleyen bireyler olarak yaşamın her alanında birlikte yol almalarını sağlayacak sosyal politikalar üretmeyi amaç edindik.
En basta biz erkekler olmak üzere kadın ve kız  çocuklarımızın haklarına  sahip çıkmalı geleceklerini teminat altına almalıyız...
Bu niyet ve doğrultuda Partim ve şahsım adına haksızlığın ve şiddetin her türlüsünü kınıyor

8Mart Dünya Kadınlar  Gününüzü kutluyoruz
Gelecek Partisi Yomra ilçe Başkanlığı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber