banner240
banner237
banner238

Genç, 1 Mayıs'ı kutladı

Mesajında bütün emek camiasının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Başkan Genç, Türkiye'de her geçen yıl işçi hakları konusunda iyileştirmeler yapıldığına vurgu yaptı.

“1 MAYIS ALIN TERİYLE YAZILAN BİR TARİHTİR”

Ortahisar Belediyesi olarak işçinin, emekçinin alın terinin karşılığını alması için bütün imkânları zorladıklarını belirten Başkan Genç, “Gece gündüz çalışıp mal ve hizmet üreterek yaşamımızı kolaylaştıran emekçilerimizin alın teri kutsaldır. İşçinin, emekçinin alın terinin karşılığı olarak hak ettiği değeri alması bütün kurum ve kuruluşların en öncelikli görevi olmalıdır. Bir toplumda gelir adaletinin sağlanması ve bütün çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi aynı zamanda sosyal barışın ve refahın temin edilebilmesiyle de yakından ilişkilidir. 1 Mayıs emekçilerin alın teriyle yazılan bir tarihtir. Bu anlamda ülkemizde her geçen yıl işçi hakları konusunda pek çok iyileştirmeler yapılıyor. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını alması için azami gayret gösteriyoruz ve bütün imkânlarımızı zorluyoruz. İşçinin alın terinin bizim dinimizde ve medeniyetimizde çok kutsal bir yeri vardır. İşçiler ülkemizde ve dünyada çok ağır çalışma koşulları altında ekmeklerini kazanmaktadır. Hz. Peygamber Efendimiz (SAS) bir hadisinde ‘İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını verin’ diyor. Biz, dinimizin ve kültürümüzün bu şiarını yerine getirmekle yükümlüyüz. İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını veren bu anlayışı devam ettirmek bizim sorumluluğumuzdur." ifadelerine yer verdi.

"İŞÇİMİZİN HER TÜRLÜ SIKINTISI BİZİM SIKINTIMIZDIR”

Başkan Genç, “Çok zorlu çalışma koşullarına göğüs gererek toplumun ihtiyaçları için mal, hizmet ve değer üreten işçi kardeşlerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Devletimiz son yıllarda işçiye ve emekçiye kıdem tazminatı, toplu iş sözleşmesi, iş güvenliği, yıllık izin, sosyal imkânlar vb. konularda pek çok haklar tanıdı. İnşallah, bu

hakları daha da geliştirerek, üretim gücünün bütün sorumluluğunu üstlenen, cefasını çeken işçimizin ve emekçilerimizin hayır duasını almaya devam edeceğiz. Açık yürekliliğimle ifade etmeliyim ki, işçilerimizin ve emekçilerimizin her türlü sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Bütün işçi ve emekçi kardeşlerimizin aileleriyle birlikte refah içinde, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesi hepimizin ortak arzusudur. Bu vesileyle bütün işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.” sözleriyle açıklamasını bitirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber