banner240
banner237
banner238

Genç, Zorluoğlu'na teşekkür etti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin temmuz ayı meclis toplantısına katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, meclis oturumuna başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun katılımcı belediyecilik anlayışıyla şehri yöneteceğini beyan etmesinden dolayı kendisine teşekkür etti.

TRAFİK SORUNUNU YAKİNEN TAKİP EDİYORUZ

Başkan Genç, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "Göreve başlamadan ve başladığınızın hemen arifesinde sonra yeni yönetim anlayışıyla hareket edeceğini beyan ettiniz. Açıkladığınız üç aylık çalışma takviminde de yapılan işler hangi belediye sınırları içindeyse o belediyeyle istişare ederek, değerlendirme yaparak süreci geçireceğini ifade ettiniz. Bunun için de ayrıca size teşekkür ediyorum. Şehrimizin en önemli sorunu trafikle ilgili çalışmanın ivedilikle başlatılıyor olması ve bizim prestij caddelerimizden olan Maraş, Gazipaşa ve Uzun Sokak'ın sağlıklaştırma ve ışıklandırma çalışmalarıyla güzelleştirilmesini çok önemli. Maraş'ta çalışmaları ivedilikle başlatmanız çok yerinde bir karar. Park hususu da dahil olmak üzere bu caddelerdeki trafik akışının yeniden düzenlenmesi yönündeki çalışmaları bizde yakinen takip ediyoruz ve destekliyoruz."

SOKAK SANATÇILARINA DEĞİNDİ

Konuşmasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun sokak sanatçılarına çevreyi rahatsızlık verecek şekilde davranmamaları koşuluyla izin vereceklerini söylemesinin çok yerinde bir karar olduğunu belirten Başkan Genç, "Şehrimizin gelişen turizm trendine uygun olarak sokak sanatçılarına izin verilmesini de destekliyoruz. Bunlar şehrimize güzellik katar." dedi.

KALDIRIM İŞGALLERİ ÖNLENMELİ

Kaldırım işgallerinin önlenmesi için belediyelerin işbirliği yapması gerektiğini dile getiren Başkan Genç, "Özellikle nüfusun yoğun olduğu yaz döneminde kaldırım işgallerinin de önlenmesi gerekiyor. Kaldırım işgalleri bu şehirde yaşayan 807 bin vatandaşımızın hakkına giriyor. Çok ciddi bir konu... Bu konudaki hassasiyetiniz için

de teşekkür ediyoruz. Arnavut kaldırımlı sokak ve meydanlarla ilgili iki görüş var. Bu kaldırımlar yağmurun geçirilmesi hususunda teknik olarak en ciddi faydayı sağlayan unsurdur. Ama bunun biraz daha profesyonel şekilde ele alınması lazım. Bu sokaklarımızı ele alırken yaya kaldırımlarını da birlikte değerlendirmemiz lazım. Bu konuda birlikte çalışma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Arnavut kaldırımı olan sokakları yaya kaldırımlarıyla ele almak konuya bütüncül yaklaşmak çok önemli...

YUKARIHİSAR'I ORTAYA ÇIKARMAMIZ LAZIM

Bir meclis üyesinin Yukarıhisar'da iş makineleriyle yapılan çalışmayla ilgili sorusuna cevap veren Başkan Genç, buranın özel mülkiyet alanı olduğunu ve tarihi alan olması nedeniyle Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan proje onayı alınarak çalışmalara başlandığını söyledi.

Genç, konuyla ilgili, "Bu çalışma tamamen yasal ama yapılan çalışmayla ilgili dile getirilen hassasiyetlere ben de katılıyorum. Yani viyadüğü geçtikten sonra İçkale Camiinden Yukarıhisar kısmına kadar bırakın yapılaşmayı, mevcut yapıları kamulaştırıp oradaki tarihi dokuyu ortaya çıkarmamız lazım. Burada da sizin desteğinize ihtiyacımız var. Yasal olarak inceledim, bizim yapacak bir şeyimiz yok. Kendi arazisi... Tarihi alan olmasıyla dolayısıyla Kültür ve Tabiat Varlıkları'ndan da proje onayıyla izni aldı. Buranın kamulaştırma bedellerinden dolayı bunu kendi bütçemizle dönüştürme imkanımız yok. Ama Kültür Bakanlığının devreye girmesiyle belki oradaki okulu da orda tutarak burayı bir arkeoloji müzesine dönüştürebiliriz. Burayı bütün tarihi dokusuyla gün yüzüne çıkarmalıyız. Bu bölgeyi çalışma programına almamız lazım." ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber