GENÇLİĞE VE GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM.

GENÇLİĞE VE GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM.

Enveriye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yıldız’ın Uyuşturucu kullanımı ile ilgili basın açıklaması.

Gençliğe ve gençlerimize sahip çıkmamız lazım.

Her dönem, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli tedbirlerin alındığı halde uyuşturucu kullanımında  bir önceki yıllara nazaran, gerek kullanıcı, gerekse satıcı, gerekse üreteci açısından artış gözlemlenmektedir.

Bu durum da şunu göstermektedir.

Uyuşturucu ile hep birlikte mücadele etmemiz gerekmektedir. Başta aileler olarak bunun önlemini almamız gerekiyor.

Daha sonra Eğitim kurumları ki, başta Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda ki çalışmalarını hızlandırmalı gerekirse halktan destek almalıdır.

Emniyet güçlerimiz denetimleri arttırmalı. Özellikle bu konuda isim yapmış mahallelerimiz vardır. Buralarla ilgili çalışmalar yapmalı. Her mahalleye kamera sistemleri konulmalı maddi yönden muhtarlıklardan destek alınmalıdır.

TOKİ çalışmalarına hız vermeli. Şehrimizi bu çarpık yapılaşmadan kurtarmalıdır.

“Temiz çevre, Temiz Toplum”. İlkesi ile hareket etmeli kötü niyetli insanların barınacak oldukları köhne yapıları yıkmalı.

Belediyelerimiz çocuk oyun alanlarını çoğaltmalı, ağaçlandırmaya ve yeşile önem vermeli.

Özellikle, çocuk oyun alanlarında güvenlik ve eğitmenler istihdam edilmelidir. Çocuklarımıza nasıl oyun oynanacağını kendilerini kimlerden sakındıracakları öğretilmeli.

 Toplu yaşam alanlarında yani sitelerde ilgili kurumlar çocuklara yönelik toplantılar düzenlemeli. Uyuşturucuyu ve kötü niyetli insanlar nasıl tanınır. Bun konularda ve istismar konularında çocuklarımız eğitilebilir.

Unutmayalım ki; Sağlıklı bir toplum, sağlıklı nesil yetiştirirsen olur. Tüm aileleri duyarlı olmaya davet ediyoruz. Devlet Millet el ele uyuşturucuya karşı mücadele.

Cemal Yıldız

Enveriye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber