GÜRDERE KÖYLÜLERİ 190 GÜNDÜR TEPKİ GÖSTERİYOR

Köylülerin tepki direnişine destek amacıyla İkizdere Çevre Derneği tarafından bir basın açıklaması yayınlandı

İkizdere Çevre Derneği(İÇDER)in açıklaması,

‘’Değerli doğasever halkımız ve basın emekçileri,

Küresel ısınma nedeniyle her gün yeni felaketlerle karşılaştığımız bu günlerde, doğaya karşı yapılan saldırılar büyüyerek devam etmektedir. İkizderede bulunan vadilerimiz de bu yıkımdan payını almaktadır. Eskenci dere vadisi ve Kapse/Komes arasında bulunan vadi de Hidroelektrik Santral (HES) lerle başlanan yıkım TAŞ ocakları ile devam etmektedir. Vadimizin HES lerin getireceği yıkımlara karşı duyarlı bir Belediye Başkanımızın zamanında İkizdere için söylediği “Cenneti görmek için ölümü bekleme, gel İkizdere de yaşa” sözüne kulak ver ve İkizdere cehenneme dönüşmeden bu talana dur de.

Bu yıkıma dur demek için başvurduğumuz mahkemelerin belirlediği bilirkişiler de Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün “ÇED gerekli değildir “kararının yeterli ve uygun olmadığı görüşüne vermiştir. Taş ocağı inşaatının doğaya, yaşam alanlarımıza ve ekolojiye verdiği zararları tespit etmiş, raporlamıştır. Âmâ yıkım devam ediyor. Ormanlarımız talan ediliyor suyumuz yok ediliyor. Eskenci de yaşayan insanlar PET şişelerden su kullanmak zorunda bırakılıyor.

Ağacı keseriz suları kirletiriz, yaşam alanlarını toz ve gürültü ile yok ederiz”İşte bu İkizdereliye reva görülen yaşam modeli olarak sunulmaktadır. Telafisi mümkün olmayan bu yıkımı kabul etmiyoruz ve bir defa daha haykırıyoruz “ alın makineleriniz defolun gidin buradan, burası işgal alanınız olmayacaktır”.

Değerli halkımız ve basın mensupları; Maalesef memleketimizin yerüstü ve yeraltı kaynakları hoyratça bir saldırı altındadır. Bu saldırılara karşı çıkan halkımız tüm imkânlarını kullanarak mücadeleyi yükseltmiştir. Bu mücadele içinde gelişen örgütlülüğümüzü İKİZDERE ÇEVRE DERNEĞİ’ni kurarak taçlandırdık. İkizdere Çevre Derneği (İÇDER) olarak amacımız, benzersiz doğamıza/yaşam alanlarımızı korumak ve geliştirmektir. Halkımızı İÇDER’e üye olmaya, birleşmeye, örgütlenmeye ve topyekûn mücadeleye çağırıyoruz. İkizdere eşsiz biyolojik alanlara ve

floraya sahiptir. Bu zenginliği ortaya çıkarmak ve korumak için İkizdere Çevre Derneği (İÇDER) olarak bu yıl birincisini gerçekleştireceğimiz Kestane festivaline 30 Ekim de bütün halkımızı davet ediyoruz.

İKİZDERE ÇEVRE DERNEĞİ (İÇDER) İkizdere Doğa Gönüllüler

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber