banner240
banner237
banner238

İBB KADINLAR GÜNÜ’NÜ ÖZEL ETKİNLİKLERLE KUTLAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir dizi etkinlik ve çalışma  düzenleyecek. Toplumun farklı kesimlerinden pek çok paydaşın görüşü alınarak hazırlanan İBB Yerel Eşitlik Eylem Planı, yarın Haliç Kongre Merkezi’ndeki lansmanla açıklanacak. Kadın mücadelesine kalıcı bir simge olması adına 8 Mart Hatıra Ormanı oluşturulacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, ilk fidanı birlikte dikecekler. Cemal Reşit Rey(CRR) Konser Salonu’nda 7 ve 8 Mart’ta iki online konser gerçekleşecek. Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezleri’nde (İSADEM) Mart ayı boyunca Dansla Temas Atölyesi yapılacak. 8 Mart’taki bisiklet turunda görme engelli kadınlar, İBB’nin desteğiyle düzenlenecek etkinlikte pedal çevirecek.

YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, akademisyenlerin, aktivistlerin ve diğer yerel aktörlerin dahil olduğu geniş katılımlı görüşmeler sonucu hazırlanan İBB Yerel Eşitlik Eylem Planı, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak tanıtım etkinliğinde kamuoyu ile paylaşılacak.

İBB, lansmanda ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına hazırlanan çok özel iki kitabı tanıtacak. İki ciltten oluşan Osmanlı İstanbul’unda Kadın ve Cumhuriyet İstanbul’unda Kadın eserleri, kentin kültür hazinesine kazandırılacak.

8 MART HATIRA ORMANI OLUŞTURULACAK

İBB’nin diğer programı ise 8 Mart’ta Büyükçekmece’de gerçekleştirilecek. İBB çalışanı, İBB Meclis üyesi, muhtar, gazeteci, yazar, dernek başkanı ve araştırma merkezleri yöneticisi kadınları temsilen 15 bin 314 ağaç toprakla buluşacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, oluşturulacak 8 Mart Hatıra Ormanı’na ilk fidanları birlikte dikecekler.

İKİ ÖZEL KONSER

CRR, Dünya Kadınlar Günü’nü yine farklı bir yaklaşımla kutlayacak. “Mozart’ın Kadınları” ve “Anadolu’nun Kadınları” konserleri CRR Youtube kanalından müzikseverle buluşacak. İki konserden oluşan programın ilki olan,  “Mozart’ın Kadınları” 7 Mart Pazar akşamı saat 20.00’de ilk gösterimini yapacak. Üç başarılı soprano, Ayten Telek, Dilruba Bilgi ve Nazlı Deniz Süren, üç operadan ikişer kadına sesleriyle hayat verecek.

“Anadolu’nun Kadınları” konseri , 8 Mart Pazartesi saat 20.00’de CRR YouTube kanalında müzikseverlerle buluşacak. Oyalı Yazma Grubu, yayınlanacak konser ile Anadolu’nun dört bir yanındaki kadınların duygularını yansıtan özel bir repertuvarı dinleyenlere sunacak.

MART AYI BOYUNCA SÜRECEK

İSADEM, Mart ayı boyunca online dans atölyesi düzenleyecek. Müzik ve dans eşliğinde yeni bağların oluştuğu, farklı kültürlerle karşılaşıldığı Dansla Temas Atölyesi bütün bir boyunca devam edecek.

İBB’nin desteklediği etkinlikte görme engelli kadınlar, 8 Mart’ta Şişli’den Zeytinburnu’na kadar pedal çevirecek. Tandem bisikletlerle yapılacak bisiklet turunun kaptanları kadın ve erkek gönüllülerden oluşacak.

İBB’DE KADIN ÇALIŞAN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İBB’nin tüm birimleri,  cinsiyet kalıplarından arınmış bir yaklaşım izleyerek cinsiyet eşitliğinin toplumsallaşmasına katkı sunuyor. Bu ilkenin en belirgin örnekleri, İBB iştiraki İSPARK’da yaşanıyor.     Yıllardır tamamı erkek çalışanlardan oluşan ve 2019 yılı Eylül ayında bu durumu değiştiren İSPARK’ta kadın çalışanlar, her gün binlerce sürücüye hizmet veriyor. Bir buçuk yıldır görev yapan ve otoparkçılığın gerektirdiği tüm işleri başarıyla yerine getiren birçok kadın otopark görevlisi, işletme alanlarında yönetici olarak da görev yapıyor.

Kadın otoparkçıların arasında üniversite mezunu farklı mesleklerden çalışanlar bulunuyor. Otoparkların imajını değiştiren kadınlar, sürücülere park yardımı ve ihtiyaç halinde lastik değiştirme gibi destekler de sunuyor. Otopark sektöründe kadınların iş hayatına katılmasının önünü kadın İSPARK çalışanına, 2021 yılında yenilerinin eklenmesi planlanıyor.

Program: İBB Yerel Eşitlik Eylem Planı Lansmanı

Tarih: 07 Mart 2021, Pazar

Yer: Haliç Kongre Merkezi

Saat: 12:00

Program: 8 Mart Hatıra Ormanı

Tarih: 08 Mart 2021, Pazartesi

Yer: Büyükçekmece Merkez Mahallesi, 96 Parsel, Eskice Karaağaç Yolu Caddesi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber