banner240
banner237
banner238

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun Mesajı

“Varlığında, duruşunda kendine ait bir tavrı ve karakteri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98.yıldönümünü gururla idrak ediyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, dünyadaki emsallerinden çok farklıdır. Dünyadaki hemen hemen bütün meclisler, savaşlar bittikten, devletler kurulduktan sonra teşekkül etmiştir. Oysa Gazi Meclisimiz bir Kurtuluş Savaşı’nı yönetmek, milletin kaderini milletin kendisinin tayin edebilmesi için, bir savaş ortamında kurulmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük başarılarından birisi de savaş koşullarında hemen bir ordu kurup savaşmayı düşünmekten önce, bir meclis kurup milletin fikrine müracaat etmek olmuştur. 

Ve o meclis gerçekten de o büyük mücadeleye sahip çıkmıştır. Çatışma sesleri meclise yaklaşınca Dersim Mebusu Diyap Ağa’nın “Biz buraya savaşmaya mı yoksa kaçmaya mı geldik” çıkışı, sadece kararlı bir duruş göstermenin ötesinde, Gazi Meclis’e sonsuza  dek sürecek bir karakter vermiştir.

Ve biz o karakteri 15 Temmuz Gecesi yine gördük.. Kaçmak yerine meclisin önüne top arabası çekip savaş kararı alan o insanların varisleri, F-16 bombardımanı altında meclisi açık tutmuş ve aynı kararlı duruşu tekrar sergilemişlerdir. 

21.Yüzyılın Türkiye’si bir yandan varlığına ve birliğine kastetmiş küresel terör örgütleriyle eşzamanlı mücadele ederken, bir yandan da 16 Nisan’da aldığı kararla Gazi Meclis’i güçlendirmiş, her türlü vesayetten arındırmış ve ecdadından aldığı emanete en güzel şekilde sahip çıkmıştır.

20. Yüzyılın Türkiye Büyük Millet Meclisi evlerde top mermileri, silahlar imal ettirerek, kahraman kadınlarımıza kağnı arabalarıyla cepheye bu silahları sevkettirerek bir büyük mücadeleyi başarmıştı. 

21.Yüzyılın Türkiye Büyük Millet Meclisi ise kendi helikopterini, tankını, insansız hava aracını imal eden; mazluma yardım etsin, terörü bitirsin diye evladını kınalayarak askere gönderen annelerin olduğu bir Türkiye’yi yönetmektedir.

Dünkü meclisin de bugünkü meclisin de yegâne hedefi çocuklarımızın daha mutlu, daha güvenli bir geleceğe ulaşabilmesidir. İşte bu yüzden, 23 Nisan’ın çocuklarımıza ithaf edilmesi, bu meclisin doğum gününü çocuklarla birlikte kutlaması, Gazi Meclisimizi, dünyadaki diğer benzerlerinden ayıran bir başka özelliğidir. 

Bu vesileyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımıza ve Yüce Meclisimize emeği geçmiş bütün büyüklerimizi, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber