banner240
banner237
banner238

İHRACATA VE İHRACATÇILARIMIZA YÖNELİK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR

2018 yılı Dünya ekonomisinde yoğun ticaret savaşlarının yaşandığı, gelişmiş ülkelerin ticarette yoğun korumacılık silahına sarıldığı bir yıl olarak geride kaldı. 2018 yılında da Ülkemizde Büyük Türkiye gerçeğinden korkan emperyalist güçlerin mali piyasalardaki manipülasyonları ile sanal kriz oyunlarına başvurdukları ancak emellerinin kursaklarında kaldığı bir yıl olarak hatıralarımızda kalacaktır.

İç ve dış piyasalarda yaşanan bu baskı ve olumsuzluklar içinde ihracatçımız yılmadan ve yorulmadan bunca hengame içinde 2018 yılı için hedef konulan ihracat rakamını gerçekleştirme başarısını göstermiştir. Gerek Ülke ihracatımızda ve gerekse Doğu Karadeniz Bölgesi ihracatımızda en önde gelen ihraç pazarlarımızda birçok sorun ve tarife dışı engellerle karşılaşmamıza rağmen, yine de inadına ihracat diyerek hedeflediğimiz rakamlara ulaşmış bulunmaktayız.

Bütün bu gerçekleşen başarılarda hiç şüphesiz her alanda yanımızda olan çok değerli basın camiamızın ve değerli basın mensuplarının bizlere büyük katkıları olmuştur. Yaşadığımız sorunlar, karşılaştığımız engeller ve bürokrasi canavarının önümüze örmeye çalıştığı duvarlar, sürekli basın mensuplarının gündeme taşıması ile çözüme kavuşmuştur. Her daim büyük desteklerini gördüğümüz değerli basın camiasına minnet borçluyuz. Ülkemizin 2023 yılı için hedeflenen ihracat rakamlarına ulaştırılmasında hiç şüphesiz değerli basın camiamızın büyük destekleri olacaktır.

Bu vesile her yıl olduğu gibi 2018 yılında da büyük desteklerini gördüğümüz değerli basın camiamıza ihracatçılarımız adına sonsuz teşekkürlerimizi sunar, 2019 yılının tüm insanlık için dünya için Ülkemiz için barışın huzurun mutluluğun hakim olduğu üzüntülerin olmadığı bir yıl olması temennisi ile değerli basın camiamızın yeni yılını tebrik ederim.

Saffet KALYONCU

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber