İKİZDERE TAŞOCAĞI 22.GÜNÜNDE

İKİZDERE-Lojistik Liman dolgusu için 16-20 Milyon ton taş alınması istenen İşkencedere Vadisinde yöre insanının olumsuz tepkileri 22.gündür devam ediyor. Taş Ocağı şantiye alanına giriş kapısı ve özel güvenlik konulduğu için Milletvekili haricinde kimsenin içeri girmesine izin verilmiyor.

İkizdere ilçesinin Gürdere ile Cevizlik köyleri arasında kalan İşkencedere Vadisinde planlanan 97 Hektarlık alanın 13.5 Hektarlık kısmında Taş Ocağı çalışma ruhsatı verildiği Bakan Adil Karaismailoğlu tarafından da söylenmesine rağmen köylüler 22gündür tepkilerine devam ediyor. Köyümüzde Vadimizde Taş Ocağı istemiyoruz sloganlarıyla tepkilerini 22 gündür devam ettiren köylülere Muhalefet partilerinden Milletvekili desteği devam ediyor. CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’in günlerdir köylülere nöbet tuttuğu eylem çadırında son CHP milletvekili Mustafa Tuncer oldu. CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer’bu güzel vadiyi korumak lazım. Bir yeri yapmak için bir yeri yok etmek insanlıkla bağdaşmaz. Milyonlarca yılda var olan coğrafyayı yok etmek insanlığa sığmaz. Karadeniz Sahil yolunda birçok yerden taş alınmıştır İyidere Lojistik için niye başka yerden taş alınmaz. Biraz pahalı olur ama alternatifler vardır. Bugün İşkencedere taşocağındayız. Biz sahaya girince çalışma duruyor. Elimizden geldiğince doğayı vadiyi korumak istiyoruz. Bu coğrafyayı korumak lazım.50 yıllık ömrümde gördüğüm en güzel coğrafyalardan birisi burası. Dere orta yerden akıyor. Bu coğrafyayı rant uğruna yok etmeyi izah edemeyiz’dedi.

Eylemin 22.gününde tepkilerin göstererek hep ön safta olan yöre kadınları kurulan çadırda oturma eylemine başladı. Bayramın ikinci gününe kadar iş makinelerinin çalışma yapmayacağı açıklandı.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber