KADIN DESTEK HATTI AÇILDI

      Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç’in “Ortahisar Mutlu Kent” vizyonu ile Trabzon’daki Kadın Derneklerinin Kadın Danışma Merkezi talepleri; Türk Kadınlar Birliği ve Ortahisar Kent Konseyi “KADIN DANIŞMA MERKEZİ AÇILIŞI” Projesi ile ete, kemiğe bürünmüştür.
       Kamu yararı içerikli bu proje ile Ortahisar Belediyemiz; sosyal belediyeciliği hayata geçirirken, dezavantajlı kadınların sosyal, psikolojik ve hukuki destek alabilecekleri mesleki eğitim, sanat ve spor eğitimleri ile kendilerini geliştirip sosyalleşebilecekleri bir KADIN DANIŞMA MERKEZİ PROJESİNİN İLK ADIMI OLAN SOSYAL DESTEK HATTINI AÇARAK  AKABİNDE EN KISA SÜREDE TAM TEŞEKÜLLÜ BİR KADIN DANIŞMA MERKEZİ AÇILIŞININ SÖZÜNÜ VERMEKTEDİR.
       PROJE İKİ AŞAMALIDIR.
      1.ETAP ACİL PROJESİ OLAN; ORTAHİSAR BELEDİYESİ KADIN DANIŞMA MERKEZİ SOSYAL DESTEK HATTI’NIN AMACI (Bu gün gerçekleşen)
       KADIN DANIŞMA  MERKEZİ inşa edip, uzmanlar kadrosu tamamlanana dek  Ortahisar Belediyesinin; pandemi döneminde artış gösteren kadına yönelik  her çeşit şiddetin mağduru olmuş kadınların, şiddet ve sosyal destek çağrılarına doğru adres ve kaynak göstererek saat 09.00-17.00 arası cevap verebilmesidir. (PANDEMİ DÖNEMİ ÇALIŞMA SAATLERİ 10.00-16.00 arasıdır.) Ortahisar Belediyesi “KADIN DANIŞMA MERKEZİ SOSYAL DESTEK HATTI” çağrı hizmetini ve yönlendirilen ve çözüm üretilen çağrı verilerinin arşivlenmesi hizmetini Ortahisar Kent Konseyi Ofisi ile ofis ortaklığı yaparak yürütecektir. Böylece KADIN DANIŞMA MERKEZİ, SOSYAL DESTEK HATTI İLE İCRAATA BAŞLAMIŞTIR. ( ALO 183’ün mesai saatleri ile sınırlı yerel versiyonu gibi ) Projemizin acil kısmı,  Kadın Danışma Merkezi Çağrı Destek Birimi  Kent Konseyi ile ofis ortaklığı ile gerçekleşmiş ve Kadın Danışma Merkezi SOSYAL DESTEK HATTI telefon numarası; 0462 233 61 00/1541 dahili olarak tanımlanmıştır. Pandemi mesai saatleri olan saat 10.00-16.00 arası diğer zamanlarda saat 09.00-17.00 arası çağrılara cevap verecektir. Ortahisar Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Sosyal Destek Hattı sorumlusu olarak Ortahisar Belediyesi Eşitlik Biriminden sorumlu sosyolog Feyza Velioğlu görevlendirilmiştir.
       2.ETAP PROJE AMAÇLARIMIZ İSE
1- 1. Etap projesi çağrılarına Sosyal Destek Hattı ile cevap verilmesine ve Yerel Eşitlik Eylem Planlarının yapılmasına devam edilmesi.
2- Dezavantajlı kadınlara psikolojik danışma ve rehberlik ile hukuki danışmanlık yapılması.
3- Sığınma evi ile koordinasyon içinde çalışılması
4- Nakdi yardımların alış-veriş kartları ile yapılması
5-Sığınma evi öncesi ve sonrası yeni hayat kuracak kadınlara ayni yardımların,  “GİYMİYORSAN GİYDİR, KULLANMIYORSAN BAĞIŞLA” kampanyaları ile “Sevgi Atölyesi” gönüllüleri ile yürütülmesi
6- Kısıtlı ekonomiye sahip kadınlara meslek, sanat ve spor eğitim imkanları sunulurken küçük çocuğuna oyun odası, ilk öğretimdeki çocuğuna etüt imkanı sağlanması.
7- Eğitimin üretime, üretimin Kadın Hizmet ve Üretim Kooperatifine dönüştürülmesi
8- Bu hizmetlerin bir uzman psikolog, hemşire, diyetisyen, mesleki eğitim, sanat, spor, etüt öğretmenleri, temizlik ve güvenlik personeli tarafından gerçekleştirilmesidir. Halkımızın bilgisine arzederiz.
Bizler Türk Kadınlar Birliği ve Ortahisar Kent Konseyi olarak KADIN DANIŞMA MERKEZİ  İKİNCİ ETAP’ın takibi ile birlikte belediyemizin sosyal belediyecilik ve kamu yararına tüm çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz. KADIN DANIŞMA MERKEZİ AÇILIŞI PROJESİNİN NİHAİ AMACI KADIN DANIŞMA MERKEZİ İLE ORTAHİSAR’IN KADIN DOSTU BİR KENT HALİNE GELMESİ VE KADINIYLA ERKEĞİ İLE TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİN MUTLU OLMASIDIR.
       En kısa sürede 2. Etap projesinin hayata geçirilmesi dileklerimizle 1. Etap projesi sonucunda Ortahisar Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Sosyal Destek Hattı’nın Trabzon’a hayırlı olmasını diliyoruz. Projeyi desteklediği için, Kadın derneklerine verdiği sözlerdeki samimiyeti için, Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin GENÇ’e, Ortahisar Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerine, Ortahisar Belediye Meclisi Üyelerine, Bu gün burada bizimle olan değerli basın mensubu ve konuklarımıza teşekkür ediyoruz.
     
     Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dt.Önder TAŞAN
     Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi Başkanı ve Ortahisar Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Canan NEHBİT

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber