banner240
banner237
banner238

KAMU KURUMLARI, KİMSENİN ARPALIĞI DEĞİLDİR!

Türkiye, Pamukkale Üniversitesi’ndeki yaşanan görevlendirme skandalını konuşurken, benzer bir olay maalesef şehrimizde yaşanmıştır.
Medyaya da yansıyan olayı kısaca hatırlatmak istiyorum: İlimizin üçüncü üniversitesi olarak açılan Trabzon Üniversitesi’nde, 10 kişilik 4-B sözleşmeli personel alımı için 26 Haziran'da ilana çıkılıyor. Mühendislik Fakültesinde görevlendirilecek büro personeli ilanında garip bir şart aranıyor. Tek kişinin alınacağı bu görev için “Mühendislik fakültelerinin Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği'nden mezun olma ve İnsansız Hava Aracı (İHA) Ticari Pilot Sertifikası sahibi” olma şartları aranıyor. İlana tek kişi başvuruyor ve şartlara uyan S.A isimli vatandaş 63 KPSS puanıyla büro personeli olarak seçiliyor.

Sonuçların açıklandığı belgede, “Diğer başvurular arasında ilan şartlarını sağlayan aday bulunmamaktadır” bilgilendirmesi yapılıyor. Kazanan kişinin aynı üniversitede görevli bir profesörün yeğeni olduğu iddiası, hem üzücü hem de düşündürücüdür.
 
Devlet yönetiminde, bürokraside liyakat esastır. Bu hem dinimizin, hem bilimin hem de kanunların gereğidir. Allah-u Teala “Emanetleri ehline veriniz” buyuruyor, akrabanıza, yakınınıza, partilinize veriniz demiyor.
Kamu görevleri için liyakat her şeyin üzerindedir. Bu tür görevlere atanacaklarda aranacak şartlar ise görevin gerektirdiği niteliklerle bağlantılı olmalı, bu pozisyonlar objektif olarak belirlenecek kriterler doğrultusunda herkese açık olmalıdır.
Hiç kimse bu milletin vergileriyle finanse edilen devlet sistemine, bürokrasiye yakınını, akrabasını, partilisini, hemşerisini atayamaz. Bunu şiddetle reddediyoruz. Benzer iddialar değişik belediyelerde de sıklıkla gündeme gelmektedir. Kamu kurumları kimsenin arpalığı da, çiftliği de değildir. Konuştuklarında, ağızlarından ayet ve hadisleri eksik etmeyen yetkilileri göreve davet ediyor, son günlerde yaşanan bu olayları aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz. Allah sonumuzu hayreylesin inşallah….

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber