banner240
banner237
banner238

KESK ADALET CAĞRISINDA BULUNDU

Metin Lokumcu’nun ölümü üzerine ailesinin açmış olduğu sorumluların yargılanmasına yönelik dava Hopa’dan güvenlik gerekçesi bahane edilerek Trabzon’a kaçırılmıştır.

21 Nisan’da Trabzon’da görülecek davaya Türkiye’nin dört bir yanından Milletvekilleri sendikaların merkez yöneticileri, siyasi partiler, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri Baro Başkanları ve sanatçılar katılacaklarını duyurdular.

Trabzon KESK ve Eğitim Sen Şubesinin katılımcı olduğu Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu da 20 Nisan Salı günü “Metin Lokumcu için Adalet” çağrısında bulunarak Meydan Parkta Atatürk Alanında düzenlenecek basın açıklaması duyurusunu yaptı.

Bu duyurudan hemen sonra pandemiyi gerekçe gösteren Trabzon Valiliği merkez ilçe Ortahisar da gerçekleştirilecek her türlü etkinliği kamu kurumları hariç STK’lara siyasi partiler ve sendikalara yasakladığını 19-25 Nisan tarihleri arasında yasakladığını duyurdu.

Trabzon’daki Emek ve Demokrasi güçlerinin Metin Lokumcu’nun hukukuna savunması ve davayı sahiplenmesini engellenmek istendi.

Bu yasaklamanın pandemi koşullarıyla ve halk sağlığı ile ilgili olduğu iddia edilemez. Trabzon Valiliği Metin Lokumcu davasını sahiplenmiş olan Trabzon’daki Emek ve Demokrasi güçlerini engellemeye yönelik siyasi bir karar almıştır.

Valiliğin yasaklama kararın da Kamu Kurum ve kuruluşlarının tüm etkinlikleri serbestçe gerçekleştirebileceği açıklanmıştır. Bu çiftte standert uygulamayı asla doğru bulmuyoruz.

Pandemi bahane edilerek Emek ve Demokrasi güçlerinin Metin LOKUMCU için adalet talebini verdiği desteği engellemeyi kabul etmiyoruz.

Yıllarca omuz omuza doğamızı suyumuz, toprağımız ve halkımız için mücadele ettiğimiz Eğitim Sen’li yoldaşımızın davasını sahipleniyor 21 Nisan Çarşamba günü saat. 9.30’da Trabzon adliyesindeki hukuk mücadelesini desteklemeye davet ediyoruz. 20.04.2021

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber