banner240
banner237
banner238

Kıymetli Trabzonlular,

Tarih boyunca pek çok medeniyeti toprağında yeşertmiş, fetihle birlikte güçlü bir ticaret ve kültür merkezi haline gelmiş şehrimizin işgal kuvvetlerinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü idrak etmekteyiz.

Vatanına bağlılığını ve bu topraklar üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağının her şeyin üstünde olduğunu, vermiş oldukları onurlu mücadele ile göstermiş olan Trabzon’un,bugün de her karışını o günkü kadar kutsal addediyoruz.

Bu kutlu topraklar için Türk milletinin ve Trabzonlu hemşerilerimin bağımsız yaşama mefkûresi ve mevcudiyetini sürdürmek için yaptığı onurlu mücadelenin neticesinde hürriyet denilen nimete kavuşması pek kolay olmamıştır. Ancak tarihi boyunca esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden necip milletimizin gencinden yaşlısına verdiği bu çetin mücadeleyle vatan toprağımıza göz diken düşmanlar geldikleri gibi gitmişlerdir.

Bizler de bugün o aziz hatırayı aynı coşku, gurur ve ihtiramla yâd etmekteyiz. Bu vesileyle Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutluyor; işgale direnen, kurtuluş mücadelesi veren başta fedakâr ve cefakâr dede ve ninelerimiz, İstiklal Harbi’nin tüm kahramanları olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

          İsmail USTAOĞLU

              Trabzon Valisi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber