KTÜ-İLAFAR memnuniyeti

DOĞU Karadeniz Projesi (DOKAP)Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliğinin (ÜNİ-DOKAP) Stratejik Planlama Kurulu İstişare Toplantısı, ÜNİ-DOKAP Dönem Başkanlığını yürüten Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KTÜ’DEN SUNUM

Toplantıya Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) adına katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş ve Rektör Danışmanı ve ÜNİ-DOKAP önceki dönem Genel Sekreteri Öğr.Gör. Ali Haydar Doğu tarafından KTÜ bünyesinde kurulan KTÜ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ-İLAFAR) hakkında kurula bilgi sunularak merkezin bölgedeki ilk ve tek preklinik ilaç araştırma ve geliştirme merkezi olduğu ayrıca beşeri, veteriner ve zirai ilaç geliştirmeyi hedeflediği ifade edildi. Gerek DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı gerekse bölge üniversitelerinin temsilcileri,  merkezin kurulmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek KTÜ de kurulan bu merkezin bölgenin ilk ve tek ilaç merkezi olmasının önemine dikkat çektiler ve iş birliğine hazır oldukları bildirdiler. Toplantıda ayrıca KTÜ-İLAFAR’ın kuruluşu ve çalışmalarının ÜNİ-DOKAP web sitesi ve dergisinden kamuoyuna duyurulmasına karar verildi.

OMÜ Rektör Yardımcısı ve UNİ-DOKAP Stratejik Planlama Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat CEYHAN başkanlığında yapılan toplantıya Tokat, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerindeki üniversiteler ile DOKAP BKİ Başkanlığı temsilcileri katıldı.

Prof. Dr. Vedat Ceyhan açılış konuşmasında ÜNİ-DOKAP’ın giderek kurumsal bir yapıya kavuştuğuna dikkat çekerek, 5 yıl sonra altyapısı sağlam bir şekilde birliğin çalışacağına olan inancını dile getirdi. ÜNİ-DOKAP’ın geniş bir alana hitap etmesi açısından kolay bir oluşum olmadığına işaret eden ÜNİ-DOKAP Genel Sekreter Yardımcısı Tolgahan Köken ise “Hedeflerimize ulaşmak için meydana gelen sinerji çok güzel. ÜNİ-DOKAP’ın kuruluşu Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) sağlandı, OMÜ ile farklı bir boyuta doğru ilerliyor. İleride çok daha farklı işler yapacaktır.” dedi. Toplantıda ÜNİ-DOKAP tarafından yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber