KTÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HAMDULLAH ÇUVALCI'NIN DKİB'E GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARET

KTÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HAMDULLAH ÇUVALCI'NIN DKİB'E GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARETTE

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ İLE

İHRACATÇILARA YÖNELİK GELİŞTİRİLEBİLECEK PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’ne iade-i ziyaret gerçekleştiren Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Cemil RAKICI’yı Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN, Yönetim Kurulu Üyeleri ve sanayici ihracatçılar ağırladı.

Gerçekleştirilen ziyarette, ekonomik dönüşüm ve yüksek katma değerli sanayinin gelişmesi için konusunda uzman akademisyenler ile sanayiciler arasında işbirliğinin geliştirilmesi hususunda fikir birliğine varılarak akademik alandaki bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılıp yüksek katma değerli ürün geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Sanayici ihracatçılarımızla iletişimin geliştirilerek, Ülkemizin marka üniversiteleri arasında yer alan ve köklü bilimsel altyapıya sahip olan KTÜ’nün, alanında uzman akademisyenlerince üretilecek projelerle ihracata dönük yüksek katma değerli ürün geliştirilmesine büyük ihtiyaç duyulduğuna işaret eden DKİB Başkan Yardımcısı GÜRDOĞAN, Trabzon’un katma değerli ileri teknoloji üretimde Orta Asya’nın tedarik merkezi olması konusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti. GÜRDOĞAN; Yasal olarak kurulan ancak henüz altyapı çalışmaları devam eden Yatırım Adası Endüstri Bölgesinin bu misyonla bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Güçlü bir sanayi-üniversite işbirliğinin Trabzon ve Bölge illerine önemli katkılar sunacağını ve Bölgenin yüksek katma değerli ürün üretim üssü haline gelmesine zemin hazırlayacağını belirten GÜRDOĞAN; akademi ve sanayide hali hazırda mevcut olan potansiyelin işbirliği ile tetiklenmesi neticesinde ortaya çıkacak sinerjinin her halükarda Trabzon ve Bölgeye çok büyük katkı yapacağını, bundan dolayı Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği olarak, Yatırım Adası Endüstri Bölgesinin bir an önce faaliyete geçmesi ve sanayinin Bölgemizde çok daha ileri boyutlara taşınması için atılacak her adımda elini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber