KTÜ’de formasyon endişesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, eğitim fakültesinin bünyesinden ayrılıp Trabzon Üniversitesinin kurulmasıyla pedagojik formasyon sıkıntısı yaşıyor. KTÜ’ye bağlı Fen ve Edebiyat Fakültelerinden mezun olan öğrencilerin formasyon talebini çözmek için çalışmalara başlandı.

ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ

Önceki yıllarda şimdi Trabzon Üniversitesine bağlanan Fatih Eğitim Fakültesinde pedagojik formasyon alarak öğretmenlik yapma yetkisini eline alan öğrenciler, bu yıl formasyonla ilgili oluşan belirsizlik karşısında endişe duyuyor. Edebiyat Fakültesine bağlı Türk Dili ve EdebiyatıTarihSosyolojiİngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümleriyle; Fen Fakültesine bağlı Fizik, Kimya, Matematik Bölümleri öğrencileri üniversite tarafından sorunun çözülmesini bekliyor.

BAKANLIĞIN KARARI ETKİLİ

Millî Eğitim Bakanlığının geçmiş yıllarda 15 olan “öğretim elemanı başına düşen stajyer öğrenci sayısını” 8’e düşürünce formasyon için yeterli akademisyen sorunu yaşandı. Yine geçmiş yıllarda artırılan kontenjanlarda çok sayıda öğrenci bulunmasına karşılık aynı oranda artırılmayan akademisyenler bu kararla birlikte öğrencilerin tamamına danışmanlık yapamıyor. Yaşanan sorunu gidermek için KTÜ Edebiyat Fakültesi ve Fen Fakültesi yöneticileri üniversite yönetimiyle birlikte çare arıyor.

RTEÜ PLANI…

Pedagojik formasyon sorunu eğer Karadeniz Teknik Üniversitesi içinde hâlledilemezse üniversite, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden bu konuda destek istemeyi düşünüyor. KTÜ, RTEÜ Eğitim Fakültesiyle yazışmaları yaparak hızlandırılmış formasyon eğitimi vermeyi düşünüyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber