banner240
banner237
banner238

KVKK Süreç Yönetimi ve Güvenlik Çözümleri Konulu Program Trabzon’da Yapıldı

Verilerin Korunması Kanunu Süreç Yönetimi ve Güvenlik Çözümlerinin ele alındığı programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 60 üniversiteden toplam 150 bilgi işlem yönetici personeli katıldı.

İnternetin hayatımızın önemli bir parçası haline gelmesi ve bilişim sektöründe yaşanan hızlı gelişmeler veri güvenliğinin sağlanması gibi önemli bir konuyu ve ihtiyacı da gündemimize getirmiş olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu, “Bu kapsamda hazırlanan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK Kanunu”) son dönemin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Bu kanunun amacı, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, “kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek” olarak ifade edilmektedir.

Kişisel veri; basit olarak kişiler ile ilişkilendirilebilen her türlü kişisel veri olarak tanımlanıyor. Örneğin bayiniz, aboneniz, çalışanınız hatta rakipleriniz hakkında topladığınız, TC kimlik numarası, e-posta adresi, telefon numarası gibi kişilerin kim olduğunu anlatan her türlü veri kişisel veri kapsamındadır. En küçük KOBİ’den en büyük şirkete kadar ticari faaliyet içinde olan herkes bu verilerin değerini ve önemini çok iyi bilerek topluyor ve bunları işleyerek, kendi işlerini geliştirmekte güçlü bir kaynak olarak kullanıyor” dedi.

Toplanan bu verilerin ülkeler için de oldukça kritik öneme sahip olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu,“Bütün devletler verilerin yurtdışına çıkmasıyla ilgili hukuki kısıtlar koyuyor ve vatandaş verilerinin ülke sınırları içerisinde kalması için çaba harcıyorlar. “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” kapsamında kişisel verinin yurtdışına çıkarılmasına dönük kısıtlama, kurallar ve cezai yaptırımlar uygulanıyor. Ülkemizde de, kişisel verilerin korunmasının önemi her geçen gün artıyor.

Bu kapsamda 60’ı aşkın üniversitemizden 150 kişinin katılımıyla gerçekleşecek olan bu toplantının katılımcılarına şehrimize hoş geldiniz diyor, katılımcıların programdan en yüksek istifadeyi sağlamalarını temenni ediyorum” dedi.

Türkiye genelinde 60 üniversiteden bilişim uzmanlarının katıldığı program Trabzon’da üç gün boyunca devam edecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber