Mavi kurdeleyle yürekleri ısıttılar

- Bir milyon mavi kurdele kampanyasına destek

Trabzon Yomra Merkez İlkokulu, 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günün’de "Bir Milyon Mavi Kurdele" projesi ile takdir topladı.

Proje ekibinden öğrenciler, İngilizce Öğretmeni Ayşegül İnan ile birlikte Yomra Kaymakamlığı önünde açtıkları stantta Nadir Hastalıklara dikkat çekmek ve o hastalara biz de varız demek için Mavi kurdele dağıtarak; Yomra Kaymakamı, Yomra Garnizon Komutanı, Yomra İlçe milli eğitim kadrosunun yoğun ilgi gösterdiği davetlilere projeyi anlattılar.

Proje öğrencileri kendi hazırladıkları el emeği kitap ayraçlarını, öğretmenleriyle birlikte tasarladıkları nadir hastalıklarla ilgili broşürleri ve mavi kurdeleleri dağıttılar.

Proje hakkında bilgi veren Ayşegül İnan, "Bir Milyon Mavi Kurdele Projesi, bir sosyal sorumluluk projesidir. Okullarda sosyal sorumluluk projeleri çocuklar için farkındalık ve sosyal fayda sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu proje yakından uzağa ilkesi ile sosyal sorumluluk sahibi bir yaklaşımla bir kampanya düzenleyerek sosyal bilinç yaratmayı hedeflemektedir. Bu seneki harekette sadece mavi bir kurdele takarak sembolik olarak nadir hastaların ve yakınlara destek sağlama amacındayız. Biz ne kadar çok olursak farkındalık yaratma adına sessiz çığlıklar o kadar çok gündeme gelecek ve seslerini duyurabileceklerdir . Onların sesi olup Bir Mavi Kurdele takıp duyarlı bir toplum için el ele vereceğiz. Bir kurdeleden bir milyon mavi kurdeleye ulaşmak için siz de onların sesine kulak verin, bir mavi kurdele takın."  dedi.

Mavi kurdeleyle yürekleri ısıttılar

Mavi kurdeleyle yürekleri ısıttılar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber