MEDYA VE MÜLTECİLER BASIN BULUŞMALARI ANKARA'DA BAŞLADI

Mülteci Destek Derneği tarafından organize edilen ''Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları'' toplantıları Ankara'da başladı.

3 gün sürecek seminerlere çeşitli illerin gazetelerinden temsilciler, Suriye'li gazeteciler ve yabancı ülkelerden medya temsilcileri de katıldı. 

Seminerin ilk günü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Akarca, AB Türkiye'de ki Mültecilere Mali Yardım Aracı Bölüm Başkanı, AB Türkiye Delegasyonu Emma Clua Vandellos'da katıldı. Seminerin açılış konuşmasını Mülteci Destek Derneği Genel Koordinatörü olarak görev yapan Sefa Karataş yaptı.

25 MİLYONU ÇOCUK!

Mülteci Destek Derneği Genel Koordinatörü Sefa Karataş, dünyada milyonlarca insanın istenmeyen nedenlerden ülkesini terk ettiğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti;

''Ben Sefa Karataş. Projenin ortaklarından olan Mülteci Destek Derneği'nin Genel Koordinatörü olarak görev yapıyorum. Dünya, İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük insanı krizlerinden birini yaşıyor. Dünyada bugün 70 milyona yakın insan, istenmeyen nedenlerden ötürü yaşadığı ülkeyi terk etmiş durumdadır. Bu sayının 25 milyonu mülteci statüsünde ve bu 25 milyonun yarısından çoğu maalesef çocuklardan oluşuyor.''

KRİZİN ÖNÜNE GEÇTİ

"Ülkemizin komşuları Suriye ve Irak da ne yazık ki bu sıkıntılı tabloda ve istatistiklerde önemli yer tutan iki ülkedir. Bugün ülkemiz 3.5 milyonu aşkın Suriyeli, yarım milyona yakın, büyük çoğunluğu Irak ve Afganistan kökenli, Suriyeli olmayan kişiye yeni bir ev, yeni bir umut olmuştur. Uluslararası kamuoyunda takdirle karşılanan, ilgili kurumlarımızın, ülkemizin ve milletimizin gösterdiği cömert tutum, bölgede çok daha büyük boyutlara varabilecek bir insani krizin bir nebze de olsa önüne geçmiştir."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Akarca da konuşmasında, Suriyelilerin Avrupa’da yaşadığı zorulukları ve nasıl istenmediklerine vurgu yaparak,” Türkiye böyle bir drama sessiz kalamazdı” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber