Mimar Ercan Yazıcı ödülleri verildi

Mimarlar ve mühendisler Ercan Yazıcı anısına yarıştı

Ortahisar Belediyesi'nin Mimar Ercan Yazıcı anısına düzenleyerek geleneksel hale getirdiği Mimar Ercan Yazıcı Mimarlık- Mühendislik Tasarım Ödülleri verildi. Ödüller en iyi uygulama proje, en iyi tasarım proje ve en iyi fikir proje ödülü olmak üzere üç ana dalda düzenlendi. Ayrıca merhum mimar Ercan Yazıcı adına da özel ödül verildi.  

Törende Mukaddes Ataman, Tabakhane Köprüsü çalışmasıyla koruma dalında ödüle layık görüldü. En iyi fikir ve proje ödülüne Tuğba Akın, Mimar Ercan Yazıcı özel ödülüne ise Vakıflar Genel Müdürlüğü layık görüldü. En iyi proje ödülünde Oltan Vakfı, kentsel doku dalında Adem Yıldırım, en iyi tasarım projesi dalında Kübra Akaydın Sel ödüle layık görüldü.

Törende bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, her geçen gün yok olan yerel ve milli mimari öğelerinin teşvik edilmesi amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

TÜRK-İSLÂM MİMARİSİN YAŞATMALIYIZ

Günümüz mimari anlayışının estetikten uzak olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Şehirlerde hızla betonlaşmanın hakim olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Yerel mimari öğelerini barındırmayan, estetikten uzak mimarı unsurların hakim olduğu mimarlık ve şehirleşme anlayışının daha da yaygınlaştığına şahit oluyoruz. Bu kentleşme anlayışına karşı geleneksel mimari öğelerinin ve yerel mimari değerlerinin teşvik edilmesi için bu yarışmayı organize ettik. Türk-İslâm mimarisinin insan ruhunu okşayan, sıcak, her bünyeye dokunan mimari tarzını yaşatmak, aynı zamanda milli kültürümüze sahip çıkmak demektir. Artık günümüz şehirleri; soğuk, kalıplaşmış birbirinin kötü bir kopyası olan mimari ile yapılmaktadır. Ortahisar Belediyesi olarak bir nebze de olsa bunu kırmak, hepimizin özlem duyduğu ve hayranlıkla baktığı kendi değerlerimiz olan anlayışı tekrar gün yüzüne çıkarmalıyız. Bu yarışmamız da bu amaçla yapılmıştır." diye konuştu.

Düzenlenen organizasyona Trabzon AK Parti Milletvekili Salih Cora, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, TMMOB Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile çok sayıda akademisyen, mimar ve mühendis katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber