banner240
banner237
banner238

MUHAMMET BALTA: KİMSE AK PARTİYE ÇEVRE DERSİ VERMEYE KALKMASIN!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti’ye kimsenin çevre dersi veremeyeceğini belirterek “ Bütün dünyada gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'de de bizler de yer altı zenginliklerimizi sürdürülebilir bir çevre doğrultusunda ekonomiye kazandırmak için o zenginlikleri üretip milletin hizmetine sunmak için çalışıyoruz” dedi.

MURGUL’DA SİYANÜR HAVUZU DİYE BİRŞEY YOKTUR!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Grubunun İçtüzüğün 19’uncu maddesine göre Artvin'in Murgul ilçesindeki Altın madenleri ile ilgili vermiş olduğu grup önerisi üzerine Ak Parti Grubu adına bir konuşma yaptı. Balta konuşmasında “CHP grup önerisini inceledim, bir maden mühendisi olarak inceledim. Önce şunu belirtmek isterim. Artvin ilimizdeki bu Murgul ilçesindeki Damar köyünde kurulacak olan siyanür havuzundan bahsediliyor. Bir kere siyanür havuzu değil -vatandaşlarımız zanneder böyle siyanür havuzu gibi- bunlar siyanür tanklarıdır. Biz hukuk devletiyiz. Üretim yapmak isteyen firma varsa bir yerlere müracaat etmesi lazım ve bir yerlerden izin alması lazım. Bu müracaatların neticesinde de bizim görevimiz -eğer müracaat varsa eğer orada bir siyanür tesisi kurulacaksa- ilgili bakanlıklardan görüş alıp bu ve bunların doğrultusunda da diğer yerlerde olduğu gibi kurulup ya da kurulmayacağına karar verilir. Bizim görevimiz -milletvekillerinin denetim görevi olarak- bunun teknik şartnamelere göre uygunluğunu araştırmaktır. Kaldı ki burada ilgili firmanın müracaatı kompleks ruhsatı. Yani içinde birçok maden için araştırma yapmaya yetkin bir ruhsat. Fakat buradaki ilgili işletmenin tamamı bakır arama üzerine kurulmuş, bir altın arama faaliyeti söz konusu değil. Bakırda da siyanür kullanılmıyor. Devletin ilgili kurumlarına bir siyanür tesisi kurulumu veya siyanürle faaliyette bulunmakla alakalı herhangi bir müracaat, bir ruhsat talebi de söz konusu değil” ifadelerine yer verdi.

BİZ MİLLETİMİZİN KABUL ETMEDİĞİ HİÇBİR ŞEYİ YAPMADIK, YAPMAYIZ DA!

Çevre Komisyonu Başkanı Balta sözlerini şöyle sürdürdü: Şuanda yaşanan Pandemi nedeniyle hepimiz maske takmak zorundayız. Bizim bu maskeyle tanışmamız yeni değil. Biz 90'lı yıllarda bu maskenin ne olduğunu öğrendik. Sizin zihniyetinizdeki İstanbul'u yönetenler bu maskeyi insanlara taktırmak zorunda kalmıştır. Ne çabuk unutuldu? Bize buradan kimse çevre dersi vermeye kalkmasın. HES'e karşıyız, RES'e karşıyız, enerji, petrole karşıyız, doğalgaza karşıyız, yola karşıyız, her şeye karşıyız; bir taraftan da sanayiyi güçlendireceğiz, madenciliğe karşıyız. Nasıl yapacağız bu işleri? Birisi bunun formülünü bize anlatsın, bir formülünü anlatsın da biz de bilelim, ona göre hareket edelim. Bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de 18 civarında siyanürle alakalı üretim yapılan bölgeler var. Çevreye tabii ki saygılı ve duyarlıyız fakat bir taraftan da bu ülkenin kaynaklarını ekonomiye kazandırmak durumundayız. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında başlattığı çevresel hassasiyetlerle beraber on sekiz yıldan beri AK Parti iktidarında Türkiye'de çevresel hassasiyetler en üst düzeyde oldu. Hava, su, toprak, insanlık gülüyor. Doğu Karadeniz Bölgesi metal madenleri açısından Türkiye'nin en zengin bölgesidir. Bütün dünyada gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'de de bizler de yer altı zenginliklerimizi sürdürülebilir bir çevre doğrultusunda ekonomiye kazandırmak için o zenginlikleri üretip milletin hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Burada da ben Artvin Murgul'daki hemşerilerimizi saygıyla selamlıyorum. Müsterih olsunlar. Biz Milletimizin kabul etmediği hiçbir şeyi biz yapmadık, yapmayız da. Biz milletin rotasında yürüyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber