“ Öğretmenlerimizin ihtiyacı hamaset ve lütuf değil; çalışma koşullarının demokratikleştirilmesi, ekonomik, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesidir. “
“ Öğretmenlerimizin ihtiyacı hamaset ve lütuf değil; çalışma koşullarının demokratikleştirilmesi, ekonomik, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesidir. “
Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedef ve idealine ulaşmasının yolu laik, bilimsel, demokratik ve kamusal eğitimi tesis etmekten geçmektedir. Eğitimi ayrımsız tüm çocuklarımız için eşit ve ulaşılabilir kılabilmenin yolu da ancak kamusal eğitim ile mümkündür.
Kamusal eğitim ise gelecek kaygısının olmadığı, kadrolu ve güvenceli çalışmanın esas olduğu; öğretmenlik mesleğinin hak ettiği toplumsal statü ve saygınlığın geliştirilip güçlendirilmesine bağlıdır. Ekonomik, sosyal ve özlük hakları bakımından yetersizlikler içerisinde bırakılan bir mesleğin saygınlığını ve statüsünü yüksek tutmak mümkün değildir.
Bugün ülkemizde öğretmenlerimiz çok zor ve ağır koşullarda, büyük fedakarlıklarla görevlerini yapmaya çalışmaktadır. Gelecek kaygısı taşıyan, baskı altında, yoksulluk içinde geçim derdinde olan öğretmenlerimizin ihtiyacı, çalışma koşullarının demokratikleştirilmesi, ekonomik, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesidir.
Liyakat, yeterlilikten uzak eğitim yöneticilerinin elinde oyun hamuruna dönen eğitim sisteminin yarattığı başarısızlığın faturası öğretmenlerimize yıkılmak istenmektedir. Oysa orta yerde duran başarısızlığın nedenini eğitimi ticaret olarak gören çağdışı, gerici anlayışta aramak gerekir. Öğretmenlerimiz sistematik bir şekilde itibarsızlaştırılmaya çalışılmakta, öğrenci ve veliler ile karşı karşıya getirilmek istenmektedir. Öğrenci-veli-öğretmen olarak aynı saftayız.
VELİDER olarak, mutsuz öğretmenlerin mutlu öğrenciler yetiştiremeyeceğinin bilinci içindeyiz. İktidarın öğrenci ve velileri müşteri, öğretmenlerimizi ise kapıkulu olarak gören anlayışı karşısında çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, kamusal eğitim mücadelesi veren öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu belirtiyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz.23.11.2018
Muhammet İKİNCİ
VELİDER Şube Başkanı
1
