NEŞE DOLUYOR İNSAN” COŞKUSU OLMALI…

Ulusal, Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklar korona virüsünün tehdidi nedeniyle ilk defa;  “Bu gün 23 Nisan, Neşe Doluyor İnsan” diyemeyerek, ellerinde Bayrak olmadan, renge renk elbiseleri giyemeyerek topluca alanlarda, salonlarda coşku olmadan idrak edeceğiz. Virüs, 23 Nisan’da, Dünya çocuklarının da misafir olmalarına engel olmuştur.

TEKNOLOJİK COŞKU İLE…

Sokağa çıkma yasağı da olduğundan aileler evlerde çocuklarıyla bu bayramı geçireceklerdir. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı teknolojik imkânları kullanarak çocuklarımıza Bayram coşkusunu uzaktan eğitimde olduğu gibi yaşatmalıdır. Çocuklarımızın güçlü bir hafızaya, derin tarih ülküsüne sahip olmalarında bayramların önemini TÜRKAV ifade ederek, bir eğitim süresince verilecek eğitimden daha etkili olan bayram coşkusunu Sayın Milli Eğitim Bakanının teknolojik imkânlarla yaşatmasını bilgilerine sunuyoruz. Hatta teknolojik imkânlarla bayramın coşkusunu Türk çocukları ile dünya çocukları da yaşamalıdır.

Çocuk Bayramı dünyada sadece 23 Nisan, Türk çocuklarının bayramı olarak var olmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün, Geleceğimizin varlığı olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan, Ulusal, Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmaktadır. TÜRKAV, çocuklara hediye edilen bu bayramı yürekten kutlarken, onları geleceğe hazırlayan saygıdeğer Öğretmenlerimizi de tebrik etmektedir. Bu Bayramda korona virüsünün dünyada etkileri olduğundan okullar tatil olmaktadır. Dolayısıyla, çocukları bayrama hazırlayamama hüznü ile dolu olan Öğretmenlerimizin hasretlerini de TÜRKAV adına kamuoyu ile paylaşarak, Öğretmenlerimize minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyorum.

TBMM ANLAMLANMIŞTIR
Anayasal sistem içinde Yasama, Yürütme… Erklerinden, yürütme erkini yerine getiren Kamu Çalışanları olmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasının önemi 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile de anlamlı olmaktadır. Milletin iradesini ve temsilini yerine getiren TBMM anlamlandırmıştır. 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

 

Kenan KURU
Trabzon TÜRKAV Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber