banner240
banner237
banner238

Ömer HACISALİHOĞLU 30 AĞUSTOS MESAJI

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basmasıyla başlayan İstiklal Savaşımızın en önemli dönüm noktalarından biri olan 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruzun ve Atatürk'ün bizzat komuta ettiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin neticesinde 30 Ağustos günü elden edilen nihai başarı kurtuluş mücadelemizi zaferle taçlandırmıştır.

Milli egemenliğimiz yolunda kazanılan en şanlı zaferin tarihi olan 30 Ağustos aynı zamanda 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan bağımsız, ulusal egemenliğe dayanan, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı tarihtir. 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü kutlayacağımız Milli Günümüzde sizlerle tekrar birlikte olmayı temenni ediyoruz.



Atatürk'ün kendi sözleriyle:


" 30 Ağustos muharebesi tarihimizin en mühim bir dönüm noktasını teşkil eder. Milli tarihimiz büyük ve parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin neticeli ve bütün tarihe, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni yön vermekte kesin tesirli böyle bir meydan muharebesi hatırlamıyorum. Hiç şüphe edilmemeli ki yeni Türk Devletinin, genç Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı. Bu sahada akan Türk kanı, bu semada uçan şehit ruhları, Devlet ve Cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır".


Başta İstiklal Savaşımızın önderi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi sevgi, saygı, minnet ve rahmetle, gazilerimizi de aynı şekilde şükranla anıyoruz.

ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

SAYGILAR SUNUYORUM.

                                                                                               Ömer HACISALİHOĞLU

                                                                                               CHP TRABZON İL BAŞKANI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber