ÖNCELİKLE İNSAN VASFI

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU: Engellilik insanın kendi isteği değildir. Onun içindir ki, insana saygı göstermek Allah'ın ona bahşettiği değerlere saygıdır ve inanç değerleriyle bütünleşmektir. Belirli haftalarda hatırladığımız veya bize hatırlatılan bu günleri kamuoyunun bilgisine sunmayı Sivil toplum duyarlılığıyla tarif etmek önemli olmaktadır. 3Aralık' da Engellilerin hatırlanması diğer bir ifadeyle bir yıllık geçmişin analizini yapmak olmaktadır.

Bir yılın muhasebesini yapmamız engellilerin hayat şartlarının daha iyi olmasında katkıyı getirmektedir. Kişilere ve yönetime yüklenilen sorumluluğu kamuoyunun gündemine taşıyarak engellilerin meseselerine çözüm aramak önemli yer tutmaktadır.

Engelli olarak Kamuda da görev yapan insanlar olduğundan ulaşımdan, çalışma şartlarına kadar hayatlarını rahat bir şekilde geçirmeleri için yasa düzenlenmiştir. Yeterli değildir. Engelliler haftasında engellilerin mevcut problemlerine çözüm bulunmalıdır. Hayatın her alanında hayatını idame ettirebilmek için engellilerin önce insan olan vasfi önceliğidir. Herkesin hayatında engelli olabileceği de bilinmelidir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber