banner240
banner237
banner238

ÖRS ÖĞRENCİLERİN SORUNUNU TBMM YE TAŞIDI

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, usta öğreticilerin sorunlarını TBMM’ye taşıdı, “Maaş ve SGK primleri ödenmediği için mağdurdurlar.” dedi.


Örs, usta öğreticilerin mağduriyetine ilişkin, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.


İYİ Partili Örs, Covid-19 nedeniyle mağdur durumda olan Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezlerinde kısmi zamanlı olarak ek ders ücreti karşılığında çalışan usta öğreticilerin sorunlarını TBMM’de gündeme getirdi.


2021 Bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Grubu adına konuşan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs “Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezlerinde kısmi zamanlı olarak ek ders ücreti karşılığında çalışan usta öğreticilerimiz var. Bu kardeşlerimiz 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen kendi alanlarıyla ilgili bütün sorumlulukları yerine getirmelerine rağmen devlet memurlarına verilen haklardan yararlanamıyorlar. Usta öğreticiler kurs açma onaylarını almış olmalarına rağmen kursları pandemi koşulları nedeniyle açılmamış olup kurs açanların kursları da kapatılmıştır.” dedi.


Usta Öğreticilerin maaş alamadıklarını belirten Örs “ Bu arkadaşlarımız maaş ve SGK primleri ödenmediğinden mağdur durumdadırlar, yaklaşık 10 aydır işsizdirler ve hiçbir sosyal güvenceleri bulunmamaktadır. Bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde acil bir düzenleme yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber