Orta Asya Türkistan’dan Semerkant’a uzanan yolculuk

Dün akşam dernek binasında toplanan dernek üyeleri tarafından Prof. Dr.Sadettin Korkmaz’ın ‘Orta Asya Türkistan'dan Semerkant’a Zamanda Yolculuk’ isimli fotoğraf sunumuna eşlik ettiler.

Korkmaz sunumunda, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Mezarı, İslam Hoca Minaresi, Barak Han Medresesi, Hz. İmam Külliyesi, Emir Timur Müzesi ve Heykeli, İmam Maturidi Türbesi, Uluğbey Medresesi ve Rasathanesi, Pamir ve Tanrı Dağları, Kızılkum Çölü, Ceyhun Nehri (Amu Derya), Çimkent, Taşkent Şehirleri, Şahı Nakşibendi Külliyesi’ni fotoğraflar eşliğinde katılımcılara aktardı.

Dernek binasındaki fotoğraf sunumuna Trabzon İl Kültür ve Turizm eski Müdürü İsmail Kansız, Trabzon Valiliği İl Özel Kalem eski müdürü Hasan Kamber, Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Cemal Yıldız, akademisyenler, kamu kurum temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşlar Katıldı.

Programın sonunda dernek yönetim kurulu üyesi ve ikinci başkanı Ali Çankaya tarafından Prof. Dr.Korkmaz’a teşekkür belgesi verildi. Çankaya Türk Milleti’nin tarihi bağlarının Orta Asya’ya kadar uzandığını belirterek, sunum sayesinde Türk Dünyası, İpek Yolu, bölge ülkelerindeki tarihi eserler ve tarih yazan Hakanlar ile kanaat önderlerini bir kez daha anımsadıklarını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber