banner240
banner237
banner238

Pekşen “Sayın Balta’nın çabaları beyhudedir.

Pekşen “Sayın Balta’nın çabaları beyhudedir. Sayın Balta, ne kadar çarpıtsada gerçeklerin üzerini örtmeye çalışsa da Trabzon’un AKP eliyle 16 yıldır çok büyük çöküntü yaşadığı ve bölge liderliğini kaybederek adeta sıradan bir Anadolu şehri haline geldiği gerçeğini gizleyemez.”

CHP Milletvekili Haluk Pekşen, AKP Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın açıklamalarına cevap vererek“Sayın Balta’nın söylediklerine bakınca Trabzon’dan değil de dünyanın gelişmişlik açısından ilk on şehrinin birinden bahsediyor sanabilirsiniz. Ama gerçek şu ki AKP’nin 16 yıllık iktidarı döneminde Türkiye’nin en çok zarar gören şehri Trabzon’dur.” dedi.

“Trabzon, AKP iktidarı döneminde adeta büyük bir yıkıma uğratılmıştır. 2400 yıllık tarihi olan, bölgenin lokomotifliğini yapan Trabzon şehri ekonomik, sosyal, kültürel açılardan gerilemiştir.” ifadelerini kullanan Pekşen, “Trabzon AKP iktidarından önce dünyanın bilinen marka şehirlerinden birisiydi. Ekonomik gelişmişliği ve potansiyeli, sosyal dokusu ve kültürel yapısı, doğal ve tarihi güzellikleri ile dünyanı birçok ülkesinden ve yurtiçinden hem ticaret hem de turizm amaçlı binlerce insanın geldiği bir şehirdi.Ancak şimdi durum tam tersidir. AKP ile birlikte Trabzon ekonomik olarak gerilemiş ve potansiyelini kullanamaz hale gelmiş, bu nedenle insanlar işsiz kalmış ve göç etmeye mahkum bırakılmıştır.” diyen Pekşen şöyle devam etti

“Trabzon’a artık Avrupa’dan turist gelmemektedir. Her yıl ortalama 500 bin turistin ziyaret ettiği Sümela Manastırı’nda bin yıldır düşmeyen taşlar şimdi düşmeye başlamış ve Manastır ‘taş düşüyor’ bahanesiyle kapatılarak Trabzonlular 2 milyar dolar gelirden mahrum bırakılmıştır. 

Trabzon Limanı’nın ticaret hacmi düşmüş artık limana gemiler gelmez olmuştur.  Buna bağlı olarak transit taşımacılık durma noktasına gelmiştir. TIR’lar boş durmaktadır.Kamu – özel bütün bölge müdürlükleri Trabzon’dan taşınmıştır. İşsizlik ve yoksulluk had safhaya varmıştır. İşkur’un alacağı 3 bin işçi için 15 bin kişi başvuru yapmıştır. Gençler sürekli aş iş peşinde Trabzon’u bırakıp gitmektedir.

Yatırım Adası yapacaklardı olmadı, Yat Limanı yapacaklardı o da yan yattı ve yalana battı zaten. Bunları geçtik Vakfıkebir’e Organize Sanayi Bölgesi yapacaklardı.OSB’nin yerinde inekler otluyordu eskiden şimdi oradaki otlar o kadar büyümüş ki inekler dahi otlayamıyor.

Trabzon’a her geldiğimde gidip bakıyorum 400 günde bitirilecek dedikleri Beşikdüzü – İskenderli yoluna. Ama gel gör ki hiç ilerleme yok. Kaç 400 gün daha sürecek bu yolun bitmesi merak ediyorum.   

Trabzon’a üçüncü üniversite yapılacaktı onun da yalan olduğu ortaya çıktı. Ama Trabzonluları kandırmak için Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni bölerek üçüncü üniversiteyi kuracaklarmış. Var olanı bölerek olmaz bu işler ama bu zihniyette film fırıldak gırla gitti için her şeyi mubah görürler. 

Havanın, suyun ve çevrenin kirliliği ‘kör parmağım gözüne’ der gibi ortada duruyor ama Sayın Balta bunları hiç görmüyor. Bakın buradan tekrar söylüyorum, şehir pislik içinde, sular kolibasili ve insanlar zehir soluyor. 

Bütün bu gerçekler gün gibi orta yerde dururken, bu beceriksizlik bu basiretsizlik ayyuka çıkmışken Sayın Balta’nın çabaları beyhudedir. Sayın Balta, ne kadar çarpıtsa da gerçeklerin üzerini örtmeye çalışsa da Trabzon’un AKP eliyle 16 yıldır çok büyük çöküntü yaşadığı ve bölge liderliğini kaybederek adeta sıradan bir Anadolu şehri haline geldiği gerçeğini gizleyemez. 24 Haziran’da Trabzon artık bu basiretsiz yönetime TAMAM diyecek. İşte o zaman Trabzon tekrar eski ihtişamlı günlerine kavuşacak ve tekrar bir dünya kenti olacaktır.”

TRABZON MİLLETVEKİLİ 

AV HALUK PEKŞEN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber