banner240
banner237
banner238

PEYNİRDEKİ BİT YENİĞİNİ CHP GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Yeraltı dünyasının karanlık isimleri arasında sayılan Sedat Peker’in Venezüela peyniri ve uyuşturucu bağlantısı ile ilgili sözleri Türkiye’de gündem oluştururken, ana muhalefet partisi CHP’nin sıfır gümrüklü peynir ithaline 2020’nin yaz aylarında isyan ettiği ortaya çıktı. CHP’nin 26 Ağustos 2020’de tüm illerde yaptığı ortak açıklama, Bursa’da da İl Başkanı İsmet Karaca tarafından basına duyurulmuştu. Türk üreticisine destek vermeyen AKP Hükümetinin Venezüela’dan süt ürünleri ithaline karar vermesinin anlamsızlığına dair CHP eleştirileri haber siteleri ve gazetelerin arşivlerindeki yerini koruyor.

KARACA: “SEDAT PEKER’İN UYUŞTURUCU İDDİASI ARAŞTIRILMALIDIR”

CHP Bursa İl başkanı İsmet Karaca, Ağustos 2020’de basına duyurduğu ortak açıklamada, hatalı ekonomik politikalar ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın ağır faturasının vatandaşlarımızın sırtına yüklendiğinin vurgulandığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Ağır ekonomik faturanın yükü en çok omuzlayan kesimlerin başında yer alan tarımsal üretim ve hayvancılıkla geçinen vatandaşların sorunlarını Genel Merkezimiz ele almış, tüm illerde eşzamanlı olarak yapılan basın açıklamalarıyla konuyu kamuoyunun da gündemine taşımıştık. Çünkü Sarayın aldığı son kararla, Venezuela'dan peyniri vergisiz ithal edilecekti. Açıklamamızda, Trakya'daki, Ezine'deki, Kars'taki peynir üreticileri dururken, Saray yönetiminin Türkiye'deki çiğ süt üreticisi yerine, Venezuela'nın süt üreticisine destek verdiğini vurguladık. Bugün gelinen noktada, Venezüela’dan peynir ithalatının gerekçesinin aslında farklı olduğu, peynir ithalatı ile uyuşturucu trafiği arasında önemli bir bağlantının varlığı iddia ediliyor. Sedat Peker’in suç örgütü lideri olması, peynir ithalatı-uyuşturucu bağlantısı iddiasının araştırılmasına engel olmamalıdır.”

AKP iktidarının 200'e yakın peynir çeşidi zenginliğiyle adeta bir peynir cenneti olan ve dünya genelinde süt ve peynir üretiminde ilk 10 içerisindeki Türkiye’deki süt ürünleri dururken, Venezuela peynirini tercih etmesini daha ilk günden çok tuhaf ve tutarsız bulduklarını kaydeden Karaca sözlerini şöyle tamamladı:

“Görünen köy kılavuz istemiyor. Venezüela gibi gemiyle ancak bir ayda navlun ulaşabilen 10 bin km mesafeden süt ürünü almanın hiçbir anlamı yok. Ama bu gümrük istisnasının bizim bilmediğimiz bir anlamı mı varmış? Bu çok net bir şekilde ortaya çıkarılmalıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber