POZİTİF AYRIMCILIK GÖZETİLECEK

Saadet Partisi Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Hasan Saka, seçim çalışmaları kapsamında Trabzon’da ki Kadın derneklerinin temsilcileri ile bir araya geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde gerçekleşen ziyarette Hasan Saka, kadın derneklerinin temsilcilerine, kadınların isteklerini dikkate alacak bir yönetim anlayışı sergileyeceklerinin sözünü verdi.

POZİTİF AYRIMCILIK GÖZETİLECEK

8 Martın aslında Dünya Emekçi Kadınlar günü olduğunu vurgulayan Saka, kapitalist sistemin, kadın işçilere reva görülen insanlık dışı çalışma şartlarını protesto eden kadın işçilerin, nedeni bilinmeyen bir yangında ve kapıları da kapalı olan bir fabrikada sıkışarak can vermesinin ardından düzenlenen cenaze töreni tarihi olduğuna hatırlattı. “Kapitalist sistem, fabrikada yaktığı kadın işçilerin cenaze töreni gününü sana Dünya Kadınlar Günü olarak kutlatır.” diyen Hasan Saka, gerçek hak ve adaletin bütün insanlığın ihtiyacı olduğu vazgeçilemez bir unsur olduğunu söyledi.

Belediye yönetimlerinde kadın haklarının ve diğer hakların koruyucusu olacaklarını hatırlatan Saka, yönetim anlayışları kapsamında kadınlarla ilgili pozitif ayrımcılığı gözeteceklerini söyledi.

ÜÇ AYLAR, MERHAMET DEMEKTİR

Saadet adayı seçim çalışmalarının ikinci kısmını da Ortahisar belediye başkan adayı Ensar Bozali ile birlikte Ortahisar esnafını ziyaretle sürdürdü. Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandilinin idrak edileceği gece öncesinde yapılan ziyaretler esnasında Saadet Partisi Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayı Hasan Saka, esnafa ve vatandaşlara kandil simidi ikramında bulundu. Günün manevi atmosferi nedeni ile siyasi söylemde bulunmayacağını belirten Saka, “merhamet ve rahmet aylarının başlangıcı olan bu akşamın birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını dilerim.” Dedi. Saka sözlerini şöyle sürdürdü:

“Recep ayının ilk cuma gecesi, rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Regaip kandili olarak anlamlandırdığımız bu gecede rahmet ve bağışlanmanın bol olduğu bir gecedir. Cuma gecesi olması maneviyatının güçlü olduğunu ispatlayan bir durumdur.

Bu vesile ile Trabzonlu hemşerilerimin ve bütün Müslümanların gecesini kutluyorum.

Barış ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde. Bu mübarek aylarda vesile kılarak, merhamet ve insanca davranış ortaya koymalıyız. Sırf bir makama gelebilmek adına, kendimizden olmayanı, suçlayıcı ve ötekileştirici söylemlerden uzak durmalıyız. Bu vesile ile Türkiye ve Trabzon siyasetinde söz sahibi olanlara şunu bir kez daha hatırlatmak isterim ki; geçici dünya makamları için yalan, iftira ve kardeşliğimizi bozacak söylemlerden uzak duralım.” Dedi.

7.3.2019

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber