“Ramazan Bayram Mesajı”

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan Ayını ilk kez misafirliklerin olmadığı, kalabalık iftar sofralarından uzak, camilerde omuz omuza teravihlerin kılınmadığı, sosyal mesafeli ama gönül mesafesiz bir şekilde geride bırakıp, bayram namazsız bir bayrama hüzün ve huzurla ulaşmak üzereyiz. Şimdi bu hüznün ardındaki huzura odaklanma vakti. Garip kaldı dediğimiz bu ramazan da misafir olmadığımız ya da misafir ağırlamadığımız her gün, omuz omuza kılmadığımız her teravih, hutbesini dinlemediğimiz her Cuma, yalnızlık çeken her iftar sofrası nice canların kurtulmasına, nice vücutların sıhhatte kalmasına vesile oldu.

Bir ay boyunca vefa sosyal destek gruplarımızın gönül neferleri; yardımlaşma, kaynaşma ve dayanışmanın nasıl olabileceğini, ele dokunmadan gönle nasıl dokunulabileceğini gösterdi.

Bu ramazanda dualarımızda bol bol hatırladığımız sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın gayretini, kolluk güçlerimizin fedakârlığı pekiştirdi. Bizler de yapamadığımıza üzüldüklerimiz ile bu gayrete ortak olduk. Şimdi son bir yapmayışla da bu ortaklığı pekiştirme zamanı. Gelin bu bayram, bayram sonrası göreceklerimiz ile “Geçmiş Bayramı Kutlamayalım!” Bu bayram tebriklerimiz, evimizden telefonla yapacağımız tebrikler ile kalsın ve bu güzel ortaklık bozulmasın.

Evimizden de milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin pekala mümkün olduğu, kardeşlik ahdimizi yenilemek için bir telefonun yeterli olduğu bu dönemde Annemizle, babamızla, komşularımızla telefonlaşalım;

Bu bayram çay toplama için verilen seyahat izin belgelerimizi, büyüklerimizi ziyaret izin belgesine dönüştürmeden aile, akraba ve toplum bağlarımızı gönülden gönle güçlendirmeye vesile olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle ile şehit ve gazi yakınları başta olmak üzere, kurumumuzun hizmet verdiği; yaşlı, engelli, kadın, çocuk ve gençlerimiz ile tüm can siparane çalışan personelimizin Ramazan Bayramını en kalbi duygularım ile kutluyor;

Bayramın tüm gönüllere, hanelere, sevinç ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Ahmet KURT

İL MÜDÜRÜ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber