“RESFEBE” Türkiye Şampiyonları Ödüllerini Aldılar.

Sürmene İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ile Ortahisar Cudiyey Ortaokulu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Resfebe Yarışması” ödül töreni Trabzon’da yapıldı.

Trabzon Varlıbaş Konferans Salonunda düzenlenen törene, Yomra Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Sürmene İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Revi, Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Kaş, Şefik Saylam, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sürmene Kaymakamı Mehet Alper Çığ,“Resfebe’yi, tabletlere, makinelere gömülmüş öğrencilerimizin dünyalarını açarak, analitik düşünmelerini sağlayacak güzel bir çalışma ürünü olarak görüyorum. Günümüz dünyasında ortalama 140 kelime ile konuşur hale geldik. Bu açıdan resfebe, çocuklarımızın gördüklerini anlatmak, hayal dünyalarını geliştirmek ve gerçeklere ayak basmaları açısından önemli. Yarışmaya katılan, derece alan öğrencilerimiz ve bu öğrencilerimizi yönlendiren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Yarışmaya 36 İlden 656 Eserin Katıldı.

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Sürmene İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Revi, yarışmaya 36 ilden 656 eserin katıldığını belirterek, “Günümüzde eğlenerek öğrenmeyi sağlayan zeka oyunları çocukların zihinlerini açan ve yeni şeyler öğrenmelerini sağlayan oyunlardır. Çocukların yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmalarını sağlayan zeka oyunları, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasıalık hesaplama mantığını geliştiren oldukça faydalı oyunlardır. Karakter gelişimine de olumlu katkıları olan oyunlar, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştirir. İşte bu noktadan hareketle Sürmene Kaymakamlığımızın önderliğinde Cudibey Ortaokulu işbirliği ile Türkiye çapında “RESFEBE” yarışması düzenleyerek farkındalık oluşturmayı amaçladık. Zeka oyunlarından biri olan Resfebe’nin faydalarının yanında özellikle çocuklarımızda merak duygusunu geliştirerek araştırmalar yapmaya yönlendirmesi ve olaylara şüpheci yaklaşımı öğreterek ezberci zihniyetten uzukluşmayı sağlaması yarışmaların çocuklarımız üzerindez en büyük kazanımlarıdır.”dedi.

“RESFEBE” Birincisi Hatay’dan.

Program sonunda birinci olan Hatay Şükrü Paşa Ortaokulundan Feray Elmasoğlu ödülünü Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ verirken, İkinci olan Rize Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulundan Ahmet Baki Sancak Tutan ödülünü Rizeli Ortahisar İlçe Milli Eğitim müdürü Şükür Köse, Üçüncü olan İzmir Şehit Halit Zilani Çelik İmam Hatip Ortaokulundan Kadriye Solak ödülünü Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal, Dördüncü olan Ordu Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulundan Nisanir Bir ödülünü Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şefik Saylam’ın elinden alırkan, Mansiyon ödülü kazanan Sinop Bilim Sanat Merkezinden Elif Can’ın ödülünü Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Kaş verdi. Yarışmanın düzenlenmesinde büyük emeği geçen Sürmene İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Revi ve Ortahisar Cudibey Ortaokulu Müdürü Olcay Bulut plaketlerini Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ takdim etti. Öğretmenler ise ödüllerini Çarşıbaşı İlçe Milli Eğitim müdürü Ertan Usta, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emrah Koşar’ın elinden aldılar.

RESFEBE NEDİR?

Resfebe, resim ve alfabe sözcüklerinin kaynaştırılması ile oluşturulmuş bir kısaltmadır. Bireydeki hayal gücü ile kelime, cümle, atasözü veya deyimi harf, resim ve sayıları kullanarak eğlenceli bir şekilde anlatabilmektir. Akıl oyunları kategorisinde yer alan Resfebe, öğrencilerin hayal dünyasını geliştirir, analitik düşünme strateji üretmesini sağlar, zihinsel kapasite ve becerilerini geliştirir, eğlence sunar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber