banner240
banner237
banner238

Rize'de büyük ilgi! Haftada 9 bin EURO ödüyorlar!

Türkiye'de sadece Rize'nin Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak sporu heliski heyecanı, bu yıl da sürecek. Kişi başı haftalık 9 bin Euro'yu bulan rakamlar ödeyen çeşitli ülkelerden 250 dolayında sporcu, Kaçkar Dağları'nın zorlu ve dik yamaçlarından kayarak, adrenalin dolu anlar yaşayacak.

Dünyada, Alaska, Kanada ve Alp Dağları'nda yapılan, Türkiye'de ise sadece Rize'nin Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak sporu heliski heyecanı bu yıl da devam edecek. Başta İtalya, Avusturya, Almanya, İsviçre, Fransa, ABD ve Rusya olmak üzere farklı ülkelerden 250 dolayında sporcu, Kaçkarlarda kayak için rezervasyon yaptırdı. Kişi başı haftalık 9 bin Euro'yu bulan rakamlar ödeyen sporcu kafileleri, Kaçkarların zorlu ve dik yamaçlarda adrenalin yaşayacak. 2 helikopterle alınarak dağların zirvesine bırakılan sporcular, kayarak vadilere inecek. Helikopterle tekrar zirveye bırakılacak olan kayakçılar, gün boyu zorlu ve dik yamaçlardan kayacak.



ÇIĞ RİSKİNE KARŞI ÜST DÜZEY GÜVENLİK

Geçen yıllarda, vadiler boyunca inerek nefes kesen görüntülere imza atan kayakçılar, heyecanı artırmak için oluşturdukları çığla bile yarışıyor. Sporcuların sırtlarında taşıdıkları airbag özellikli çantalar, olası çığ altında kalma durumu halinde, otomatik olarak açılıyor ve bir çadır görevi görüyor. Çantada bulunan GPS cihazı, helikoptere sinyal gönderiyor, çığ altında kalsa bile sporcunun yeri kolaylıkla bulunuyor. Heliski yapılan helikopter ise acil müdahale için özel olarak donatıldı. Ambulans tipi helikopter, olası olaylara müdahale için hazırlandı. ​Helikopter pilotlarının akrobasi gösterileri de nefes kesiyor.


 

'BÖLGENİN KALKINMASI TURİZMLE SAĞLANACAK'

Ayder Heliski firması ortağı Ahmet Haşimoğlu, bu yıl heliski için 250 sporcunun rezervasyon yaptırdığını belirterek mart ayı sonuna kadar Kaçkarlarda kayak yapılacağını belirtti. Haşimoğlu, "Sabah bol proteinli bir kahvaltı yapan sporcular alınan güvenlik tedbirlerinin ardından helikopterle zirveye bırakılıyor. Sırtlarında airbag çantalar bulunuyor. Sporcuyu olası çığ altında kalma riskine karşı bu çanta koruyor. Çığ anında çanta açılıyor ve kar altında sporcuyu koruyor. Çanta, helikoptere sinyal gönderiyor ve sporcunun yeri anında tespit ediliyor. Pilotlarımızda acil olaylar için eğitim aldı. Acil durumda kayakçıyı sedyeyle alıp, buraya getiriyor. Maksimum sevide güvenlik tedbirleri alındı” dedi.

Yabancı televizyon kanallarının ekiplerinin bölgede çekimler yaparak Kaçkarların dünya çapında tanıtımına katkı sağladıklarını anlatan Haşimoğlu bölgenin kalkınmasının turizmle sağlanacağına vurgu yaptı.



10 YILDA 3 BİN 500 SPORCU

Kaçkar Dağları'na son 10 yılda, heliski için, aralarında Fransa, Almanya, İsveç, İspanya, İsviçre, Kanada, ABD ve Rusya'nın da bulunduğu ülkelerden 3 bin 500'e yakın sporcu geldi. Helikopterle dağların zirvesine bırakılan, ardından kayarak vadi boyunca inen sporcular büyük heyecan yaşadı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber