Saadet Partisi Köprübaşı ilçesi 6. Olağan kongresi

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Köprübaşı ilçesi 6. Olağan kongresi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya il başkanı Cevat Kurt, il başkan yardımcıları, Köprübaşı ilçe başkanı Selim Üçüncü, Köprübaşı ilçe delegeleri ve misafirl

Saadet Partisi Köprübaşı ilçesi 6. Olağan kongresi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya il başkanı Cevat Kurt, il başkan yardımcıları, Köprübaşı ilçe başkanı Selim Üçüncü, Köprübaşı ilçe delegeleri ve misafirler iştirak etti.
Gündem gereği, ilçe faaliyet ve hesap raporları müzakere edildikten sonra siyasi konuşmalar bölümüne geçildi.
Siyasi konuşmalar kısmında söz alan Köprübaşı ilçe başkanı Selim Üçüncü, kongreye katılımlarından ötürü misafirlere teşekkür etti. İlçe başkanı Üçüncü, Köprübaşı’nda Saadet Partisinin güçlü kadrosu ile Milli Görüşün çözüm reçetelerini halka anlatacaklarını söyledi.
Daha sonra söz alan İl Başkanı Cevat Kurt, siyaseti insanımızın ve bütün insanlığın dünya ve ahiret saadetini sağlamak için ve karşılığını sadece Allah’tan bekleyerek yaptıklarını söyledi. Kurt sözlerini şöyle sürdürdü
“Biz milli görüşçüler 50yıllık siyasi geçmişimizde ne aldanan ne de aldatan olduk. Bu özelliğimiz kendi marifetimizden kaynaklanmıyor. Aldanmamak ve aldatmamak için kişinin doğru olması yeterli değildir. Kişi doğru insan olacak aynı zamanda ve asıl önemlisi istikameti, gittiği yol doğru olacak. Bu bakımdan biz aldanan ve aldatan olmadık. Oysa Türkiye’yi yönetenler Aldatıldık ve kandırıldık sözünü o kadar sık kullanmaya başladılar ki, hemen hemen her konuda kullanır oldular. Bu gidişle korkarız ki “aldatıldık, kandırıldık” sözü bir atasözü olarak literatüre geçecek. “ dedi.
Kurt iktidar partisinin genel başkanının daha birkaç gün önce söylediği sözleri hayret ve şaşkınlıkla izlediklerini söyledi.
İl başkanı Kurt “ İktidar partisi genel başkanı Tayyip Erdoğan daha dün, İstanbul’da Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları toplantısında ne dedi? Diyor ki “ Biz İstanbul’a da ihanet ettik.” Allahuekber! İhanet edilmeyen bir İstanbul kalmıştı. “ Benimde bu işte mesuliyetim var “diyor. “ imarda ihanet ettik, rantta ihanet ettik, ulaşımda ihanet ettik, çevre konusunda ihanet ettik.” Şimdi biz saadet partililer soruyoruz: İstanbul’u 15 yıldır kim yönetiyor. İstanbul’un imarla ilgili kanunlarını kim çıkarıyor? Kim onaylıyor? İstanbul Büyükşehir belediye başkanı hangi partili? Bir milletin gözünün içine baka baka hakaret edercesine bu tür ifadeler kullanılır mı? 
  Şimdi kardeşlerimiz diyebilir, “başkanım bak adam suç işlemiş ama suçunu itiraf ediyor. Bu bir erdemlilik değil midir?  Öylemi diyorsun kardeşim? Bak şimdi ben sana başka türlü anlatmaya çalışayım. Ben desem ki şu 100 kişiyi ben vurdum. Bana derler mi “ aferin suçunu itiraf ettin. Karar beraat.”  Şurada da trafik kazasını ben kasıtlı olarak yaptım, orda da 100 kişinin ölümüne sebebiyet verdim. Desem, soruyorum ey Köprübaşılılar, hukuk bana “ya aferin bak suçunu itiraf ettin iyi niyetli bir arkadaşımızsın sen, beraat” Der mi? Soranlara da “ya görüyorsunuz suçunu itiraf etti, bu bir erdemliliktir. Şimdi buna ceza gerekmez, hatta yeniden buna oy vermemiz gereklidir” der mi?
Biz 50 yıldır söylediklerimizde hep haklı çıktık. Her zaman doğruları söyledik. Bu doğruları söylerken her zaman haksız ve yakışıksız ithamlarla suçlandık. Mesela Libya konusu, mesela Suriye konusu, mesela Ergenekon ve çözüm süreçleri. Bizi suçlayanlar bu gün ne haldeler? Şu haldeler: Millet iradesi diyoruz, iradenin tecellisi için seçim diyoruz, halkın oyları ile seçilmiş belediye başkanlarına “ya istifa edersiniz, ya da hakkınızda soruşturma açarak sizi yolsuzluktan dolayı hapse attırırım .”diyorsunuz. Şimdi biz haklı olarak soruyoruz.    Bir şehrin belediye başkanı hukuk kuralları içerisinde bir suç yada cürüm işlemişse gidip mahkemede hesap vermesi gerekmez mi?  Fetö ile bağlantısı varsa, terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmışsa, bunun bedeli sadece görevinden istifa etmek midir? Sıradan bir vatandaş, o örgütün yurdunda kaldı diye, okulunda okudu diye, sizin açtığınız bankaya yine sizin teşviklerinizle parasını yatırdı diye siz onu hapse atıyorsunuz, ama bir şehrin belediye başkanına Fetö’ya yardım ve yataklık yaptığı gerekçesi ile istifa edin diyorsunuz, sadece istifa etmekle bu işten sıyrılmış oluyor. Bu ne haldır. İstifa etmezse bu sefer içişleri bakanlığının müfettişlerini görevlendirip hakkında yolsuzluktan soruşturma başlatarak bu sefer sizi yolsuzluktan içeri atarım diyorsunuz. Şimdi bu tek adamlık değil de nedir? 
Hatırlasanız 16 Nisan referandumunda HAYIR kampanyası yaptığımız için bizi linç etmeye, ötekilerle, başkaları ile aynı kefeye koymaya çalışmışlardı. Gelinen noktada Saadet Partisinin bu iş tek adamlığa gidiyor tespitinin ne kadar haklı olduğunu bu olaylar ve gelişmeler ispat etmiyor mu?
Şimdi buradan size bir tavsiyemiz olsun, hangi belediye başkanını görevden alırsanız alın, kimi yerine getirirseniz getirin çözüm üretemezsiniz. Çünkü mesele insanlarda değil, gittiğiniz yol yanlış, istikametiniz yanlış, rotanız yanlış buradan dönmek zorundasınız.” Dedi.
Daha sonra seçimler bölümünde mevcut ilçe başkanı Selim Üçüncü yeniden seçilerek görevi üç yıllığına üstlenmiş oldu. Köprübaşı ilçe başkanı selim Üçüncü’nün yeni kadrosu şu şekilde oluştu: Selim Üçüncü, Ahmet Ocak, Özcan Malkoç, Mehmet Saka, Yunus Çetin, Mehmet Keskin, Ali İmamoğlu, Hüseyin Malkoç, Hüseyin Erbay, Mustafa Kurt, Mustafa Çetinkaya, Yusuf Aydın, Yusuf Üçüncü,  Abdullah Yazıcı, Osman Akbulut.

Saadet Partisi Köprübaşı ilçesi 6. Olağan kongresi
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!