ŞILBIR’DAN HAL YASASINA SERT TEPKİ!

ŞILBIR’DAN HAL YASASINA SERT TEPKİ!

‘’TÜRKİYE GÜÇSÜZLEŞTİRİLİYOR!’’

Demokrat Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ercan Şılbır, bugün saraydan yapılan hal yasasına sert tepki gösterdi.

Şılbır’ın açıklamalarının satır başlarında,

HALLERİN TASVİYELERİ AMAÇLANIYOR!

Şılbır, ‘’Cumhurbaşkanlığı sarayından yapılmış olan hal yasasıyla ilgili açıklama sadece hallerin hallerin tasfiyeleri amaçlanmıyor. Türkiye büyük bir karanlığa sürükleniyor!

Sebze ve meyve satan marketlerin manavlarının, pazarcı esnafının tasfiye olması ile birlikte Türk tarımına vurulacak en son hançerdir! Bu yasadan ilgili bakanlıkların hiç mi haberi yok, hiç mi müdahale etmediler. Kendileri bir rant sağlayacak diye Türkiye tarımına bu darbe nasıl vurulur?!

Yurt dışı basınlarında yayılan haberlerde Türkiye’de yapılacak olan 30 adet halin Yahudi firmalarına satıldığı bilgisine eriştik. Fabrikaları, taşımızı, toprağımızı sattınız sıra tarıma geldi! Bu ülke sizin babanızın malı değil, kanla alınmış topraklar, emek verilerek gelinmiş yerlerdir. Kimin malını kime peş keş çekiyorsunuz!’’ dedi.

BU ÇALIŞMADAN VAZGEÇİN!

Şılbır konuşmalarının devamında ‘’Türkiye’de yapılacak olan bu hamle sebze meyve ile iştigal eden ama çalışan, ama üreten, ama pazarlayan herkesin bertaraf edilmesi söz konusu olup danışmaların hatalı bilgilendirmesi üzerine yapılan bu çalışmadan ivedilikle vazgeçilmesi gerekmektedir!’’ dedi.

HALKIMIZ GEREKEN CEVABI 31 MART’TA VERECEK!

Şılbır hükümete sert tepki göstererek ‘’Bu yüce Türk milleti kör değil, ülkemize oynanan oyunları görüyor. Bizi, ülkemizi emperyalist güçlerin eline mahkum edemeyeceksiniz. Mevcut AKP hükümetine demokrasinin gereği olan sandıklarda gereken dersi halkım verecektir!’’ dedi.

TOHUM YASALARI SON HAMLELERİ!

Bugün açıklanan bu hal yasası, 31.10.2006 tarihinde yürürlüğe girmiş olan 5553 sayılı tohum yasasının en son hamlesi olacaktır diyen Başkan Adayı Şılbır, ‘’Bu hamlenin ne kadar vahim bir duruma bizleri sokacağı aşikardır. Bugün uluslararası 5 adet markete tanzim satışlarının devam ettirilecek olması en büyük emaresidir.’’ Dedi.

Şılbır, ‘’Yarınları karanlık bir ülke haline getirilen bu toplum, ekmeğe ve aşa muhtaç edilerek güçsüz, takatsiz ve çaresiz bırakılmak üzere yapılan bir emperyalist oyunudur! Uyan ey Türkiye’m, uyan Ey Trabzon’um!’’  diyerek halkı bilinçlenmeye davet etti.

TRABZON’DA PATATES EKİMİ YASAK!

Hal yasasının bir ön çalışması olarak görülen patates ekimlerini dile getiren Şılbır, ‘’Şu an Türkiye genelinde patates ekiminin yasak olduğu 26 ilden bir tanesi de Trabzon’dur. Patates ekiminin yasak edilmesi de bu oyunların bir provasıdır.

GİDİN OYUNUZU KULLANIN

’Bu ülkeyi size yedirmeyiz, koltuk sevdası için sattırmayız!’’ Diyerek tepki gösteren Şılbır konuşmalarını sonlandırırken, ‘’Seçim arefesine girdiğimiz bugünlerde basın yayını tamamen satın almış olan bu hükümet halkımızın bu olumsuzlukları görmesini engelliyor, bir açıklama yapmıyorlar. Bunlara verilecek en güzel cevap sandıkta kullanacak olduğunuz oylardır, herkesi sandığa oy kullanmaya davet ediyorum. Gidin ve oyunuzu kullanın, tepkinizi gösterin, demokrasinin en güzel cevabı sandıktır!’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber