banner240
banner237
banner238

Sümela, çocuklar için Mavi oldu

UNICEF Türkiye’nin organizasyonuyla Dünya Çocuk Günü sebebiyle Türkiye’deki dünyaca ünlü tarihi eserler “Türkiye’nin Sembolleri Çocuklar İçin Maviye Büründü” sloganıyla, UNICEF’in rengi olan mavi ışıkla aydınlatıldı. Çanakkale’deki Truva Atı, Trabzon’daki Sümela Manastırı, Van’daki Akdamar Kilisesi, Antalya’daki Aspendos Tiyatrosu, Adıyaman’daki Nemrut Dağı Heykelleri, Kapadokya’daki Üç Güzeller Peribacaları ve Bodrum Kalesi bir süreliğine mavi ışıkla aydınlatıldı.

UNICEF Türkiye, Sümela Manastırı’nın mavi ışıkla aydınlatıldığı anları, “Yüzyıllardır iklim değişikliğine direnip güzelliğini korudun. Şimdi de çocuklar için MAVİ oldun.. Teşekkürler” ifadesiyle resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sümela Manastırı’nın Türkiye’nin ve dünyanın en önemli tarihi eserlerinden biri olduğunu belirterek, “UNICEF’ Türkiye’nin böyle özel bir projede Sumela’ya yer vermesi bizleri mutlu etti. Dileğimiz, en kısa zamanda çalışmaların tamamlanarak, güvenli şekilde ziyarete açılmasının sağlanmasıdır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber