TAŞ OCAĞINA HAYIR DİYEN KÖYLÜLERİN TEPKİSİ DEVAM EDİYOR

İKİZDERE-.İkizdere Eskencidere Vadisinde açılmak istenen Taş Ocağına izin vermeyen köylüler tepkilerini sürdürüyor. Andemi dolayısıyla alınan sokağa çıkma kararına rağmen ormanlık alanlar içindeki patika yollardan olay yerine ulaşan köylülerin direnişine Arı kovanlarıda destek veriyor

Arı kovanlarının ev sahipliği yaptığı alanın doğal bir yer olduğunu söyleyen Osman Baş’ burada Arılarımız organik bal üretiyor. Vadide yaban hayat yaşıyor. Köylülerimizin haklı tepkisi göz önünde bulundurulmalı. Biz bu doğanın Taş Ocağı uğruna bozulmasını istemiyoruz. Doğal bal üreten kovanlarımızı iş makinesi çalışacak yere koyduk. Birlik kararı alan köylülerimiz neden bu alanı savunuyor? Çünkü bu vadi giderse çay üretemeyecek, bal üretilmeyecek, sağlıklı temiz su hiç içemeyecekler çünkü suyumuz kuruyacak. Oluşan tozdan gürültüden patlatmalardan yüzyıllardır yaşadığı bu toprakları evlerini terk etmek zorunda kalacaklar. Ne tuhaf, kendi memleketinde mülteci konumuna düşecek olmak.

Yok, etme kararından vazgeçilmeli

Sorumlulara ve yetkilere tekrar soruyoruz, bu yıkım karalarından vaz geçin. Vadimizi ve doğal yaşam alanlarını rahat bırakın. İstediğiniz malzemeleri açılmış taş ocaklarından sağlayabilirsiniz. İkizdere taş ocakları için uygun bir bölge değildir’dedi.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber