Tasarruf var ameliyat yapılamaz!

Ülkemizdeki üniversitelerin hastanelerinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle skandal tasarruf genelgesi yayınlandı. Yayınlanan
genelge ile doktorlara acil ameliyat dışında ameliyat yasağı getirildi. Makam sahiplerinin  konforu ve temsilinde tasarruf yok ama ameliyathane için tasarruf genelgesi var.

DOKTORLARA TALİMAT

Üniversite hastanelerinin başhekimlerin imzası ile gönderilen genelgede, tıbbi malzemelerdeki fiyat artışından dolayı hayati önem taşıyan ameliyatların yapılmayacağı kaydedildi. Genelgeye uymayan personelin, “Devleti zarara uğratmak, kamu malına zarar vermek” suçlamalarından yargılanabileceği duyuruldu. 

Ordu Devlet Hastanesi’nde döviz kurundaki artış nedeniyle doktorlara acil durumlar dışında ameliyat yapılmaması talimatı verilmesinin ardından Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi hastanesi yönetiminin de benzer bir uyarısı ortaya çıktı.

ERTELENECEK

Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan imzalı 5 Ekim tarihli yazıda, tedarikçi  firmaların döviz kurlarındaki artış nedeniyle SUT’un (Sağlık Uygulama Tebliği) üzerinde fiyat verdiği belirtilerek, “Hayati öneme
haiz malzemeler alınacak olup, diğer elektif ameliyat, işlem vb. için kullanılacak olan malzemelerin alımı bir üreliğine ertelenecektir” deniliyor.

Gazi Hastanesi’nde başhekim imzasıyla gönderilen skandal belgede tıbbi malzemelerdeki fiyat artışından dolayı hayati önem taşımayan ameliyatların yapılmayacağı kaydedildi. 

“HAYATİ ÖNEME HAİZ” BELGESİ İSTENECEK

Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Genel Cerrahi, Göğüs Cerrahisi gibi kritik bölümleri kapsayan belgeye göre artık hastalar, ilgili bölümlerin “Hayati Önemi Haiz” belgesiyle ameliyata alınacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber