TONYA DOĞANSPOR'DAN AÇIKLAMA

Yılmaz’ın açıklamalarından camia olarak büyük bir üzüntü duyduklarını ifade eden Muhammet Başkan, “ Büyükliman Belediyespor Başkan Yardımcısı Güngör Yılmaz Bey'in Tonya Doğanspor'u hedef alan basında çıkan söylemlerinden camia olarak derin üzüntü duyduk. Büyükliman Belediyespor bölgemizin en büyük ilçesinin takımı, bizlerin daima destekçisi ve takip ettiği bir kulüptür. İsminde büyüklük olan bir kurumun idarecisi de kurumunu temsil ettiği her platformda kuruma yakışan büyüklük seviyesinde, ölçüsünde ve yakınındaki herkesi kucaklayıcı bir tavırda olması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Tonya Doğanspor’un maçlarını neden Vakfıkebir’de oynayacağını açıklayan Muhammet Başkan, “Tonyaspor bu yıl Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek. Bunun gerektirdiği bazı koşullar ilçemizde henüz oluşmadığı için bizler de en yakın olarak gördüğümüz Vakfıkebir ilçemizdeki imkanları değerlendirmek istedik. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne resmi olarak tesis ve saha için başvuruda bulunduk. Yapılan görüşme neticesinde bedeli karşılığında saha ve tesis kullanım hakkını kazandık. Bu hak sadece kulübümüze değil diğer bölge kulüplerine de tanınmıştır. Müracaat etmeleri halinde bu hakkın diğer kulüplere de sağlanacağına inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Muhammet Başkan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“ Vakfıkebir ilçemizde bulunan saha geçmişte Beşikdüzüspor tarafından kullandığı gibi zaman zaman başka kulüplere de il müdürlüğümüzce tahsis edilmiştir. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait sahayı Sayın Yılmaz kendi kulüplerinin olduğunu iddia ederek İl Müdürü sahanın bakımı için “bize şunu vermedi; bize bunu vermedi” diye söylenerek büyük bir tezatın içerisine düşmektedir”

Bahsi geçen stat için de büyük bir emek verdiklerini belirten Muhammet Başkan, “Kulübümüz tarafından ilgili sahanın kullanım hakkını aldığımızda müsabaka yapılamayacak, içine girilmeyecek durumdaydı. Verdiğimiz büyük emeklerle bugün maç yapılacak ve takımımızın kamp yaptığı bir tesis haline getirdik. Buradan il ve ilçe spor müdürlerimize destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Tonya Doğanspor Başkan Yardımcısı Muhammet Başkan açıklamasının sonunda Vakfıkebirlilere de misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, “Büyükliman Belediyespor’un ve Vakfıkebir ilçemizin çok kıymetli taraftarına ve halkına bizlere gösterdiği misafirperverlik ve ilgiden dolayı minnettar olduğumuzu söylemek isteriz. Tonya Doğanspor kendisini bölgenin takımı olarak görmekte, Spor Toto 3. Lig’e çıkması halinde bölge ekonomisine ciddi bir katkı sunacağına ve bölgedeki genç sporculara büyük imkan sağlayacağına inanmaktadır. Büyükliman Belediyespor’un Başkan Yardımcısı Güngör Yılmaz Bey'in siyasi yaklaşımlar çerçevesindeki açıklamalarını doğru bulmadığımızı belirtir dilediği zaman kendisi ve kulüp yetkilileri ile iletişim kurmaya hazır olduğumuzu beyan etmek isteriz. Tüm bölge halkını Pazar günü oynanacak olan Tonya Doğanspor - Iğdır Esspor maçına bekliyoruz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber