banner240
banner237
banner238

Trabzon Arsin OSB’de Arabuluculuk Paneli yapıldı

Panele, Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Arsin Belediye Başkan Vekili Güngör Hami Aydın, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, OSBÜK Hukuk Müşaviri İrem Aydoğan, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dursun Ali Sakarya, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Baştürk, Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı, Trabzon’daki diğer OSB Yetkilileri ve Bölge Sanayicileri katılım sağladı.

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, konferans salonunda düzenlenen seminerin açılışındaki konuşmasında arabuluculuk sisteminin sanayicilere, büyük katkı sağladığını ve ticaretin daha güvenilir olmakla birlikte iş yükünü hafiflettiğini belirtti. Başkan Çelebi “Bu anlamda bugünkü panelin çok faydalı olacağına inanıyorum. Arabuluculuk Daire Başkanı Çağdaş Özer, TOBB UYUM Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, Av. Arb. Dursun Yassıkaya, Av. Arb. Harun Uyanıkoğlu’na verecekleri değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Türkiye’deki arabuluculuk sisteminin gelişiminden bahsederek, Avukatların kendilerini bu alanda çok iyi yetiştirdiklerini ve geliştirmeye devam ettiklerini ifade etti. Suiçmez “Yasal düzenlemelerle sistemin daha iyi işler hale getirileceğine olan inancım tamdır. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum ve başarılı bir sempozyum olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Arabuluculuk sisteminin iş hayatındaki sorunların çözümüne sağladığı katkıya değindi. Başkan Hacısalihoğlu konuşmasına şöyle devam etti. “Trabzon Ticaret ve Sanayi Odamız ve TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi ile imzaladığımız protokol dahilinde müracaatlar ay başından itibaren odamıza yapılabilecektir.” dedi.

Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ise Arsin OSB’de gerçekleşen panelde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özdemir, “Arabuluculuk sistemi hayatımızı kolaylaştıran, tarafsız ve bağımsız üçüncü bir kişi eliyle aramızdaki problemleri zamandan ve paradan tasarruf sağlayarak çözecek ciddi bir sistem. Bugünkü panelle de inşallah aklımızdaki tüm soru işaretlerinin giderileceğine inanıyorum. Bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Panelistler Arabuluculuk Daire Başkanı Çağdaş Özer, TOBB UYUM Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, Av. Arb. Dursun Yassıkaya, Av. Arb. Harun Uyanıkoğlu katılımcılara arabuluculuk hakkında bilgi verdi ve sanayicilerin sorularını yanıtladı.

Panel plaket taktimi ile son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber