TRABZON BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

Avrasya Üniversitesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Teknokent ve Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin proje ortağı olduğu ‘’Sanat ve Bilim Işığında TÜBİTAK 4007 Trabzon Bilim Şenliği’’ başladı. Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Öğretmeni Serkan Aydın’ın proje koordinatörü olduğu etkiliğin atölye çalışmaları açılışına , Avrasya Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Keskin, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Değirmenci ve lise müdürleri katıldı.

*AYDIN; ÜRETİM TASARIMLA BAŞLAR, EN İYİ TASARIMCILARI YETİŞTİRMEYİ HEDEFLEDİK

Atölye çalışmaları açılış programında ilk konuşmayı proje koordinatörü Serkan Aydın yaptı. Aydın, etkinliğimize Trabzon genelinden yaklaşık yirmi lisenin başvurusu oldu. Yirmi okulun içerisinde öğrencilerimizin yazmış olduğu iki tane alana odaklanarak biz bu öğrencileri seçtik. Birincisi bu etkinliğe niçin katılmak istiyorsunuz? Bir diğeri de bu etkinlikle ilgili geçmiş tecrübeleriniz var mı? Biz bu tecrübelere bakarak ve bu etkinliğe katılma nedenlerine bakarak bir seçim yaptık. Burada Fen liselerinden gelen, Anadolu liselerinden gelen, meslek liselerinden gelen öğrencilerimizde var özel liselerden gelen öğrencilerimizde var yani homojen bir grup oldu. Bu etkinlikte bir tohum atıyoruz. Geleceğin en iyi 3d tasarımcılarına burada start verdiğimizi düşünüyorum. Burada 3 boyutlu teknoloji tasarımı eğitimi (Solidwork, 3boyutlu modelleme mantığı) yenilikçi düşünce ve tasarım temelleri ilkeleri konularını kapsayan üç haftalık bir eğitime tabi tutulacaklar. Eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz evlerde kullanılan enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi konulu yarışma teması doğrultusunda Teknokent’te düzenlenecek ve 5 gün sürecek kampa katılmaya hak kazanacaklar. Yarışma teması doğrultusunda öğrenciler tarafından geliştirilen projelerin 3D yazıcılarda ön prototipleri hazırlanacak ve bir sunumla jüri heyetine sunması istenecektir.Etkinlik 26 Ekim 2018 tarihinde meydan parkında yapılacak ödül töreni ile son bulacak.

*KESKİN; ÜRETMEDEN GÜÇLÜ OLAMAYIZ

Avrasya Üniversitesinin proje ortağı olduğu bilim şenliğinin ilk dersini üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Keskin verdi. Keskin, ilk derste yerli üretimin önemine vurgu yaptı. ‘’Ben bir askerin şimdi değil yirmi yıl önce söylediği sözleri hiç unutmuyorum. Kıbrıs barış harekatının olduğu zaman bazı tankları hareket ettirememiştik demişti ve sebebi neydi biliyor musunuz? Sadece kayışı yoktu. Ambargo vardı vermemişti Amerika. O zaman kendi ürününü üretmek zorunda olduğunu anlıyorsun. Kendi ürününü üretmek derken biz Almanya ile otomobil üretiminde yarışamayız. Adamların sanayide yüzyıl, iki yüzyıl geçmişi var, o zaman Türkiye nereden girmesi gerekiyor. Türkiye beş yıl sonra önde olacağı yerden girmeli işe 3D yazıcı böyle bir şey. 3D yazıcılarla artık silah bile yapılabiliyor, organ yapılması konusunda son aşamaya gelindi bunlar ne zaman tam şekillenmiş olacak, beş on yıl içinde. Artık bizim giriş yapmamız gereken alanlar bunun gibi alanlar olmalı. Bir diğeri uzun zamandır üzerine benimde çalıştığım dalga enerjisi. Tüm gelişmiş ülkelerde aynı noktadayız, kim bu konularda çok çalışırsa gelecekte o alanın en iyisi o olur’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber