banner240
banner237
banner238

Trabzon'da imam gitsin diye imza topladılar

Trabzon'un Maçka İlçesi Esiroğlu Bahçekaya Mahallesi'ndeki Kuruköprü Camii İmamı Servet Yeşilyurt'tan rahatsızlık duyan mahalleli imza toplayarak imamın görevden alınması için harekete geçti. Topladıkları imzaları Maçka Kaymakamlığı'na teslim eden mahalleli gerekçe olarak imam Yeşilyurt ile anlaşamadıklarını, kendisinin sürekli cemaate danışmadan iş yapmasını gösterdi.

Esiroğlu Mahallesi Muhtarı Temel Aydın mahallelinin imamdan şikayeti olduğunu belirterek, "Vatandaşlar ve esnaf gerekçe olarak imamın yaptığı işleri cemaate sormamasını gösteriyor. İmamın cemaatle iyi geçinemediğini dile getiriyorlar. Kuruköprü'deki esnafın tamamı imza vermiş. Vatandaşlardan ve esnaftan toplanan 60'a yakın imza Maçka Kaymakamlı'ğına iletildi. Henüz herhangi bir işlem yapılmadı. Maçka Kaymakamlığı'nın konuyu Maçka Müftülüğü'ne iletmesi sonrası teftiş için şef, müfettiş gelip şikayeti ve toplanan imzaları inceleyebilir" dedi.

Kuruköprü Camii İmamı Servet Yeşilyurt ise şikayeti doğruladı ancak yorum yapmaktan kaçındı. Yeşilyurt basına açıklama yapmayacağını söyledi. Maçka Müftülüğü'nün ise imam Servet Yeşilyurt'un gitmesi için imza veren vatandaşları çağırarak ifadelerine başvurduğu öğrenildi.

KÜRSÜ SİYASET AMAÇLI MI KULLANILIYORDU?

Öte yandan bazı vatandaşların verdikleri imzaları caminin avlusunu koruma altına almak için duvar yapmak isteyen imam Yeşilyurt'un bu girişimine itiraz için verdikleri, imamın görevden alınması için vermedikleri iddia edildi.

İmam Servet Yeşilyurt'a yakın bazı isimler ise mahallede bazı kimselerin izinsiz kürsüyü kullanıp vaaz yetkileri olmadığı halde kürsüyü siyaset yapmak amaçlı kullandıklarını belirterek, İmam Yeşilyurt'un buna izin vermediği için mahalleli tarafından hedefe konduğunu kaydetti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber