banner240
banner237
banner238

Trabzon Devlet Tiyatrosu artık Elvan Saliha Karahasan'a emanet

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) Müdürlüğü görevine atanan Elvan Saliha Karahasan, aldığı sorumluluk bayrağını en iyi şekilde taşımak istediğini söyledi.

Karahasan, TDT'nin idari binasında düzenlediği basın toplantısında, 1987 yılında dönemin Kültür Bakanı Mesut Yılmaz tarafından açılan TDT'nin ilk kadın müdürü olduğunu belirtti.

Yıllar sonra, doğup büyüdüğü şehirde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Karahasan, "Oyuncu olarak görev aldığım ilk sahnede idareci olarak yeniden çalışma şansına eriştim." dedi.

Karahasan, yaşama, insana dokunan çok özel bir iş yaptıklarını vurgulayarak, "TDT'nin 15'inci müdürü olarak hizmet vereceğim. Trabzon'da bu sene 20'ncisini düzenleyeceğimiz çok önemli bir festival yapacağız. İşimizi en iyi şekilde yaparak, Trabzon'a ve şehir insanına faydalı olmaya çalışacağız." diye konuştu.

Trabzon Devlet Tiyatrosu artık Elvan Saliha Karahasan'a emanet

TDT'ye geçmişte hizmet veren sanatçıları anarken zaman zaman duygulandığı gözlenen Karahasan, "Vefaya, emeğe ve insana önem veriyoruz. Aldığım sorumluluk bayrağını en iyi şekilde taşımak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Karahasan, TDT'nin sahnelediği oyunları her sezon ortalama 65 bin kişinin seyrettiğini belirterek, bu sezon ikisi çocuk oyunu olmak üzere 4 oyun sahneleyeceklerini aktardı.

TDT binasının artık ihtiyaca cevap vermediğinin altını çizen Karahasan, "Mevcut yerde yapılacak kültür merkezinin proje çalışmalarının tamamlandığını öğrendim. Umuyorum, kültür merkezinin açılış kurdelesini kesmek bana da nasip olur." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber