banner240
banner237
banner238

TRABZON, KÜRESEL ISINMAYLA MÜCADELE EDİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, küresel ısınmaya karşı karbondioksit salım kaynaklarının azaltılmasına yönelik yapılabilecek eylemleri belirlemek amacıyla, kentteki paydaş kurumlarla birlikte İklim Uyum Planı Çalıştayı icra edildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi koordinasyonunda, 2018 yılında gerçekleştirilen Kentsel ve Kurumsal Sera Gazı Envanteri Hazırlanması Projesi kapsamında, ilk olarak sera gazı salım kaynakları belirlenerek, toplanan veriler üzerinden kurumsal ve il ölçeğinde sera gazı envanteri hesaplandı. İkinci aşamada ise Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Trabzon İli Sürdürülebilir Enerji ve İklim Uyum Planı Hazırlanması Projesi hayata geçirildi. Demir Enerji Firması’nın destekleri ile sürdürülen çalışmanın ilk hedefi olarak, tespit edilen, küresel ısınmaya neden olabilecek salım kaynaklarının azaltılmasına yönelik yapılabilecek eylemleri belirlemek amacıyla, İklim Uyum Planı Çalıştayı icra edildi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayda, Trabzon Büyükşehir Belediyesi uzman ve yöneticileri, kentteki diğer paydaş kurumlar bir araya gelerek çözüm önerileri paylaşıldı.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sanayi devriminden itibaren; kömür, petrol, doğalgaz gibi fosil yakıtların tüketiminin artmasıyla yükselen karbondioksit salımlarının, doğanın tolere edebileceği miktardan çok daha hızlı arttığını kaydetti. Bu durumun küresel ısınmaya yol açtığını kaydeden Zorluoğlu, “Küresel ısınma sonucu meydana gelen iklim değişiklikleri, heyelan ve sel olayları gibi afetler başta olmak üzere birçok olumsuzluğa neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak, halkımızın sağlığının en üst düzeyde korunabilmesi için, bu konuda da çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Şehrimizdeki paydaş kurumlarla birlikte sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde, küresel ısınmaya neden olabilen olumsuzlukları ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bu konudaki çalışmaları, kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber