banner240
banner237
banner238

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erdem Akbay Sosyal Güvenlik Haftasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl tüm yurtta 16 Mayıs’ı içine alan hafta ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

2008 yılından itibaren geleneksel olarak kutlanmaya başlanılan Sosyal Güvenlik haftası bu yıl da 17-22 Mayıs 2021 tarihleri arasında kutlanmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu 15 Yaşında.

2006 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu(SSK), Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nın tek çatı altında birleştirilmesi suretiyle teşkilatlanması oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu 15. Yaşını doldurmuştur.

Bu üç köklü kurumun aynı çatı altında birleşmesiyle başlayan sosyal güvenlik reformu zaman içerisinde toplumun her kesimini kucaklayan ülkemizin en büyük reformlarından biri haline gelmiştir.

Reform ile; ülkemizde yaşayan tüm insanların genel sağlık sigortası kapsamına alındığı, tüm illerimizde yerinde hizmet verilen, uluslararası düzeyde örnek bir veri merkezine sahip, dijital dönüşüm hedefi ile neredeyse tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılabildiği, 156 adet e-Devlet uygulaması kullanılarak emeklilik talebinden prim yatırmaya birçok hizmete anında ve kolaylıkla ulaşılabildiği bir yapıya dönüşüm sağlanmıştır.

Pandemi Sürecinde Başarılı Bir Sınav Verdik

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınında da hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu süreçte vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için başta Bakanlığımız ve Başkanlığımız olmak üzere tüm tedbirleri aldık.

Trabzonda Yedi Sosyal Güvenlik Merkezimiz ile Vatandaşımızın Hizmetindeyiz.

Akçaabat, Araklı, Beşikdüzü, Ortahisar ve Of İlçelerimizdeki yedi sosyal güvenlik merkezinde toplam 355 personelimiz ile vatandaşlarımıza sosyal güvenlik hizmetlerini en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisindeyiz.

Bu vesile ile çalışma arkadaşlarımın ve tüm vatandaşlarımızın sosyal güvenlik haftasını kutlar; en kısa zamanda daha sağlıklı günlere erişebilmeyi temenni ederim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber